Φιλόζωοι καταγγέλουν το καρναβάλι Τυνάβου για κακοποίηση ζώων

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2014 14:28 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:53

Για κακοποίηση ζώων κατά την διάρκεια του καρναβαλιού, εγκαλεί τον Δήμο Τυρνάβου φιλοζωικό σωματείο το οποίο επιφυλάσσεται να ενημερώσει και τις αρμόδιες αρχές για το θέμα επικαλούμενο την σχετική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα οι «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας», με σχετική επιστολή τους προς τον δήμαρχο Τυρνάβου, Νικόλαο Μαλάκο, αναφέρονται σε περιστατικό, που συνέβη την Κυριακή στην καρναβαλική παρέλαση σύμφωνα με το οποίο: σε ένα από τα άρματα, το οποίο είχε τον τίτλο «φορολογημένα κοτέτσια» υπήρχε και μία κλούβα μέσα στην οποία ήταν μερικές κότες. Κατά την εξέλιξη της παρέλασης όμως οι καρναβαλιστές του άρματος έβγαλαν τις κότες από το κλουβί και τις πέταξαν στον κόσμο με αποτέλεσμα μέσα στην κοσμοπλημμύρα τα ζώα να τσαλαπατηθούν και να βρουν φριχτό θάνατο.

Οι «Αδέσποτοι Εθελοντές» επικαλούμενοι και τις διατάξεις  του ν. 4039/ 2012 αρ. 12 περί «απαγόρευσης χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες» (παραβίαση της παρ. 2 του άρθρου εγείρει πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο) καθώς και τις αντίστοιχες σχετικές με κακοποίηση του ίδιου νόμου (αρ. 16, παραβίαση των παρ. α' και β΄ εγείρει πρόστιμο έως 30.000 ευρώ ομοίως για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο), αλλά και την νομική ιδιότητα του ιδίου του δημάρχου, ζητούν επίσημη απάντηση για το συμβάν από τον Δήμο.

Υπογραμμίζουν δε ότι πρόκειται για σαφή παραβίαση του νόμου και κάνουν γνωστή την πρόθεση τους  να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές, αναμένοντας να λάβουν άμεση και έγγραφη απάντηση στα ερωτήματα που θέτουν.


 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass