Ξεκίνημα για τη «Ριζοσπαστική Κίνηση Αγιάς»

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2014 17:25 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:13

 

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Την παρουσίαση της ιδρυτικής της διακήρυξης πραγματοποίησε η «Ριζοσπαστική Κίνηση Αγιάς» το βράδυ της Κυριακής.

Πρόκειται για μια νέα δημοτική κίνηση, η οποία φιλοδοξεί να δι­εκδικήσει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές την ψήφο των πολιτών του Δήμου Αγιάς έχοντας τη στήριξη της Νομαρχια­κής Οργάνωσης Λά­ρισας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φυσικά και της αντίστοιχης Τοπικής Οργάνω­σης Αγιάς.

Τους σκοπούς δημιουργίας της κίνησης και τους στόχους περιέ­γραψε εκ μέρους της συντονιστικής της επιτροπής ο επικεφαλής, όπως προσφωνήθηκε, ή απλά συντονιστής της, όπως ο ίδιος έσπευσε να διορ­θώσει, Χρήστος Ρουκάς, ως ότου, σύμφωνα με τον ίδιο, διευρυνθεί η επι­τροπή και τα μέλη της εν τέλει επιλέξουν αυτόν που θα ηγηθεί του ψη­φοδελτίου.

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Αγιάς, κίνηση η οποία «αντιμάχεται τον αυταρχικό νεοφιλελευθερισμό που έχει επιβληθεί στη χώρα και με τις μνημονιακές πολιτικές την οδηγεί σε κοινωνική καταστροφή, με τον κό­σμο σε απόγνωση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μαρασμό», διεκδικεί έναν Δήμο «συμμετοχικό, κοινωνικό, οικονομικά αυτοδύναμο, σύγχρονο, καινοτόμο, ορθολογικό, οικολογικό, ευέλικτο, αποτελεσματικό. Έναν Δήμο που θα είναι κύτταρο δημοκρατίας και πολιτισμού, εχθρός του ρα­τσισμού και του φασισμού. Έναν Δήμο που θα στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση ενάντια σε μέτρα διάλυσης όπως η μεί­ωση μισθών, οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις, έναν Δήμο που θα εξα­σφαλίζει ποιοτικό και φθηνό νερό σε όλους, απαλλαγμένο από χαρά­τσια». Διεκδικεί, επίσης, «μια δημοτική αρχή που θα εργάζεται για την ανάπτυξη της περιοχής στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τις αγορές, που θα αγωνίζεται για την εξασφάλιση των βασικών ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, όπως παιδεία, υγεία, εργασία, υγιεινό περιβάλ­λον, που θα αγωνίζεται για την ανάδειξη και την προστασία της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου». Στόχος της είναι «ο μετασχη­ματισμός της Καλλικρατικής αυτοδιοίκησης σε μια πραγμα­τικά αποκε­ντρωμένη εξουσία με λαϊκή συμμετοχή πιστεύοντας μέσω του αυτοδιοι­κητικού της προγράμματος σε μια πλατιά εκλογική συνεργασία, η οποία δεν μπορεί να αφορά μνημονιακές πολιτικές, ούτε βέβαια και τους υπο­στηρικτές τους». Απευθύνεται «σε κάθε πολίτη καλής θέλησης του Δή­μου και σε όσους θέλουν να αγωνιστούν για μια ριζοσπαστική αλ­λαγή στον Δήμο Αγιάς».

Στην πρώτη αυτή ανοιχτή εκδήλωση της συντονιστικής επιτροπής, η οποία έλαβε χώρα στο οικογενειακό κέντρο «Κιβωτός» της Αγιάς, πα­ρέστησαν, με­ταξύ άλλων, οι συντονιστές της Νομαρχιακής Οργάνωσης Λάρισας και της Τοπικής Οργάνωσης Αγιάς του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Πέτρος Παπαγεωργίου και Χρήστος Καββαδίας, αντίστοιχα, στηρίζοντας έτσι τη νέα κίνηση και τον κ. Χρήστο Ρουκά.   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass