Η Αγιά τιμά τη μνήμη του Δημήτρη Αγραφιώτη

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2014 14:37 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:24

 

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Με τη συμπλήρωση ακριβώς 15 χρόνων από τη «φυγή» του δά­σκαλου και ερευνητή της επαρχίας Αγιάς Δημήτρη Αγραφιώτη, η Ομάδα Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αγιάς, που τιμής ένεκεν φέρει την επωνυ­μία «Δημήτρης Αγραφιώτης», διοργανώνει στη μνήμη του ιστορική και αρχαιολογική ημερίδα την Κυριακή 30 Μαρτίου, στις 11πμ, στο Πνευμα­τικό Κέντρο Αγίων Αντωνίων Αγιάς.

Θα προηγηθεί, στις 10:30, ύστερα από τη θεία λειτουργία, επιμνη­μόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η προϊσταμένη του Τοπικού Αρχείου Αγιάς (Γ.Α.Κ.) Κατερίνα Παπαδοπούλου, η οποία θα αναφερθεί στον βίο και το έργο του Αγραφιώτη ως ιδρυτή του Τοπικού Αρχείου (Γ.Α.Κ.) Αγιάς. Επίσης, θα μιλήσουν γι’ αυτόν, ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δρόσος με ταυτόχρονη πα­ρουσίαση ηχητικού ντοκουμέντου από συνέντευξη του Δ. Αγραφιώτη, η αρχαιολόγος Αγγελική Ασημακοπούλου για τη συμβολή του στις αρχαιό­τητες της Αγιάς και ο αρχαιολόγος, καθηγητής του Πανε­πιστημίου Θεσ­σαλίας, Γιάννης Βαραλής, με θέμα «Παρατηρήσεις στην εκκλησιαστική αρχιτεκτονική της Αγιάς».

Επιπλέον, θα ακουστούν ενδιάμεσα σύντομοι χαιρετισμοί για την προσωπικότητα του Αγραφιώτη, εκ μέρους των συναδέλφων του καθηγη­τών από τον καθηγητή Στέργιο Πατσιαβούδη, εκ μέρους των μα­θητών του από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Γιάννη Αργυ­ρούλη, εκ μέρους των Αγιωτών από τον δημοτικό σύμβουλο Αγιάς Θεόδωρο Σουλιώτη και εκ μέρους των αρχαιολόγων από την προϊστα­μένη της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Σδρόλια.

Τον συντονι­σμό της εκδήλωσης θα έχει ο φιλόλογος Τσιντζιράκος Οδυσσέας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass