Γ. Μανώλης: Θα μπορούσαμε την ανατροπή στο δήμο Τεμπών

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2014 1:38 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:39

 

 

«Ο προεκλογικός μας αγώνας διεξήχθη υπό αντίξοες συνθήκες, σε πολύ μικρό χρόνο, με ελάχιστα οικονομικά μέσα και κυρίως χωρίς την στήριξη μηχανισμών ή κομμάτων, υπήρξε δε έντιμος, ειλικρινής και ανιδιοτελής. Ο συνδυασμό μας θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή στον β΄ γύρο των εκλογών. Θα είμαστε κριτικοί και μαχητικοί όπου τα συμφέροντα της περιοχής το επιβάλλουν, συμπαραστάτες όπου είναι αναγκαίο για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του».

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων κάνοντας την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στο δήμο Τεμπών o υποψήφιος δήμαρχος Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος προχωρά και σε ανάλυση των αποτελεσμάτων, σημειώνοντας πως «σαν παράταξη υστερήσαμε στον πρώην Δήμο Κ. Ολύμπου, γενέτειρα του κ. Κολλάτου αλλά και δεν βοηθηθήκαμε όσο θα έπρεπε από τους πρώην Δήμους Νέσσωνος και Γόννων. Αντιθέτως η κοινωνία του Μακρυχωρίου έδειξε πως είναι παρούσα, ενωμένη και αλληλέγγυα και βρίσκεται στις επάλξεις για να ελέγχει».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Δύναμη» στο δήμο Τεμπών Γιώργου Μανώλη αναφέρει τα εξής: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 25ης  Μαΐου, ανέδειξαν την νέα δημοτική αρχή και συνέθεσαν εξαρχής το νέο αυτοδιοικητικό τοπίο στο Δήμο Τεμπών. Αισθάνομαι καταρχήν την ανάγκη, να απευθυνθώ σ’ όλους τους πολίτες του Δήμου μας και να τους εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την στήριξη που παρείχαν στο συνδυασμό μας και σ’ εμένα προσωπικά που μας τίμησαν ιδιαίτερα,  με ποσοστό της τάξης του 47%. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και σε όλους τους πολίτες που είχαν άλλη επιλογή, διότι συμμετείχαν  στην εκλογική αναμέτρηση και αξίωσαν ακόμη περισσότερο τη διαδικασία. Εύχομαι καλή θητεία στη νέα δημοτική  αρχή του κ  Κολλάτου και στους  συναδέλφους του συνδυασμού του, δύναμη και σύνεση ώστε να ασκήσουν τα καθήκοντά τους κατά την επόμενη πενταετία με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Δήμο μας, που αποτελεί τον κοινό τόπο των επιδιώξεων όλων μας. Η «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» από την πρώτη στιγμή της σύστασής της είχε αναδείξει την σταθερή βούλησή της να πορευθεί με αταλάντευτα βήματα στον αυτοδιοικητικό προορισμό της και να καταστήσει την πρότασή της πλειοψηφική , ώστε στο Δήμο μας να πνεύσει ένας νέος άνεμος και νέα αντίληψη. Ο αγώνας μας,  που διεξήχθη υπό αντίξοες συνθήκες, σε πολύ μικρό χρόνο, με ελάχιστα οικονομικά μέσα και κυρίως χωρίς την στήριξη μηχανισμών ή κομμάτων, υπήρξε έντιμος, ειλικρινής και ανιδιοτελής. Όλοι μας, διατηρώντας ως κόρη οφθαλμού τον πολιτικό πολιτισμό που αρμόζει στην όποια αντιπαράθεσή μας με τους συνυποψηφίους μας, ενώπιον του τελικού κριτή που δεν είναι άλλος από τους πολίτες του Δήμου Τεμπών,  μιλήσαμε για τα προβλήματα του Δήμου μας, την αντίληψή μας και τις λύσεις που πρέπει να αναζητηθούν και βέβαια ασκήσαμε κριτική στα πεπραγμένα της νυν Δημοτικής Αρχής.

Πολλοί ήταν αυτοί που, όταν ξεκινήσαμε, δεν έδιναν καμιά τύχη στον συνδυασμό μας, προφανώς επηρεασμένοι από τις δήθεν «κρυφές δημοσκοπήσεις», που βεβαίως ποτέ δεν..φανερώθηκαν. Ωστόσο, οι άξιοι άνθρωποι που συστρατεύθηκαν στο πλευρό μας και με αυταπάρνηση έδωσαν τον κοινό μας αγώνα, το πρόγραμμα και οι προτεραιότητες που θέσαμε μέσω αυτού, μας έφεραν στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Η διαφορά όμως που μας χώριζε από τον συνδυασμό του κ. Κολλάτου έκανε πολλούς, μετά την έκπληξή τους για το γεγονός και μόνο ότι πήραμε το ποσοστό των 40,50%, να μιλούν για «περίπατο» του συνυποψηφίου μας, δίνοντάς του έτσι απόλυτα την «παράσταση νίκης». Τότε είχαμε κάνει λόγο για αναμέτρηση «που αρχίζει από την αρχή». Ούτε τότε κάποιοι θεώρησαν πως η θέση μας έχει έρεισμα στην πραγματικότητα κι ας ήταν έκδηλη η ανησυχία πολλών στον «αντίπαλο» συνδυασμό. Αποδείχθηκε πως είχαμε δίκιο. Η αναμέτρηση κατ’ ουσία διεξήχθη από την αρχή κι όπως έδειξαν τα αποτελέσματα,  ο συνδυασμός μας  μπορούσε να κάνει την ανατροπή. Η αλήθεια είναι πως υστερήσαμε στον πρώην Δήμο Κ. Ολύμπου, γενέτειρα του κ. Κολλάτου αλλά και δεν βοηθηθήκαμε όσο θα έπρεπε από τους πρώην Δήμους Νέσσωνος και Γόννων, παρά την αύξηση σε ψήφους που και εκεί καταγράψαμε, με αποτέλεσμα η τελική διαφορά να δώσει τη νίκη στον κ. Κολλάτο και τους συνεργάτες του. Σεβόμενοι το εκλογικό αποτέλεσμα θα τιμήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ασκώντας το ρόλο μας που είναι ο έλεγχος των πράξεων και παραλείψεων της Δημοτικής Αρχής αλλά και η δημιουργική συμβολή στην διαμόρφωση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου μας, με παρεμβάσεις που θα διατηρούν και θα ανασυστήνουν κυρίως την κοινωνική  συνοχή, καθώς στο επίπεδο αυτό υπάρχει πραγματική υστέρηση. Κριτικοί και μαχητικοί όπου τα συμφέροντα της περιοχής το επιβάλλουν, συμπαραστάτες όπου είναι αναγκαίο για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

 Ας μου επιτραπεί τέλος , ειδικά για τους πολίτες του  πρώην Δήμου Μακρυχωρίου, ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, την τιμή και την αγάπη που μας επιφυλάξατε. Στον πρώην Δήμο Μακρυχωρίου, το αποτέλεσμα δεν ήταν προϊόν του αγώνα ενός μόνο συνδυασμού, αλλά ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου που, χωρίς καθοδήγηση, αλισβερίσια και συναλλαγές, αυτοματοποιήθηκε και έδωσε μια ηχηρή απάντηση, με πρωτοφανές μήνυμα – στην πραγματικότητα προμήνυμα – ότι η κοινωνία του Μακρυχωρίου είναι παρούσα, ενωμένη και αλληλέγγυα και βρίσκεται στις επάλξεις για να ελέγχει, να διεκδικεί, να αγωνίζεται ασυμβίβαστα για το συμφέρον του τόπου. Με περηφάνια παρακολουθήσαμε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την πολιτική τους αναφορά και διαδρομή, να στέλνουν μήνυμα  ενότητας και μεγάλης δύναμης. Αυτό το μήνυμα οδηγεί τώρα τον δικό μας δρόμο και αποτελεί το μοναδικό καθήκον: να υπηρετήσουμε τον τόπο μας και τους Ανθρώπους μας αγωνιστικά, με ευαισθησία και να είμαστε χρήσιμοι για όλους».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass