ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΥΣ:

Κίνδυνος για φωτιά και λόγω καύσωνα

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2014 20:24 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:43

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Nέα αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους δημότες του, αλλά και τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες  παραθεριστικών κατοιοκιών, να προβούν στον καθαρισμό των οικοπέδων σύμφωνα με το άρθρο 94, παρ. 1.26 του Ν.3852/2010,  διότι τώρα τη θερινή περίοδο, αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιών και άλλων κινδύνων. Για το λόγο αυτό ο  Δήμος Τεμπών καλεί  τους  δημότες, στο σύνολο του Δήμου, να προβούν  στις προβλεπόμενες ενέργειες κοπής και απομάκρυνσης χόρτων, σκουπιδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών από τα οικόπεδά τους  καθώς και στην περιοχή επιμέλειά τους, σύμφωνα με την ισχύουσα 4/ 2012 Πυροσβεστική Διάταξη.

Το άρθρο 94, παρ. 1.26 αναφέρεται ότι: «Η μέριμνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές, των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους» .

Σύμφωνα με τον Δήμο Τεμπών, σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται άμεσα πρόστιμο του οικείου χώρου, το οποίο αποτελεί έσοδο του Δήμου, βεβαιώνεται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα»    

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στους παραπάνω χώρους απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass