ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ

Τιμήθηκαν οι πεσόντες στη Μάχη της Σπηλιάς

* ΦΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2013 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:23
 ΤΥΡΝΑΒΟΣ –ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Mε κάθε επισημότητα o Δήμος Τεμπών τίμησε και φέτος τους αγωνιστές της Σπηλιάς Κισσάβου που έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Σύμφωνα με το ιστορικό, ήταν Μάρτιος του 1944, όταν οι δυνάμεις των ανταρτών του «ΕΛΑΣ» δέχτηκαν την προδοτική επίθεση των γερμανικών δυνάμεων κατοχής και των ντόπιων συνεργατών τους. Τριάντα ένα άτομα πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας της πατρίδας μας, δίνοντας γι’ αυτήν ό,τι πιο πολύτιμο είχαν τη ζωή τους.
Δεκατέσσερις κάτοικοι νεκροί, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι 2 ετών, και δεκαεπτά αντάρτες του «ΕΛΑΣ».
Στις ηρωικές σελίδες των Θερμοπυλών και του Μεσολογγίου προστέθηκε και η Σπηλιά. Ο ηρωισμός και αυτοθυσία όλων αυτών δεν πήγε χαμένος αλλά χαλύβδωσε την πίστη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης πιο πολύ που ορκίστηκαν εκδίκηση (λίγες μέρες μετά τμήμα του ΕΛΑΣ στον Σταυρό Φαρσάλων ανατίναξε γερμανική αμαξοστοιχία και οι κατακτητές άφησαν στο πεδίο της μάχης 230 νεκρούς και 350 τραυματίες).
Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο πρόεδρος της Σπηλιάς κ. Βασίλειος Νταής και μέλη του συλλόγου Σπηλιωτών.
Στην τελετή παρευρέθηκαν: ο αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γρηγορίου, ο πρόεδρος του Συκουρίου κ. Γιάννης Αργυρίου, δημοτικοί σύμβουλοι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Χρήστος Χρυσικός. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον κ. Ιωάννη Τατία, ενώ τιμές απέδωσε η μπάντα της Μουσικής Σχολής Συκουρίου.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass