ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Τα Μεσάγγαλα δεν είναι ο φτωχός συγγενής των παραλίων

* ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2013 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:24
 
ΤΥΡΝΑΒΟΣ - ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Μια ελπιδοφόρα κοινή προσπάθεια ξεκίνησε ήδη από πέρυσι ακόμα ώστε να βγουν τα Μεσάγγαλα και η ευρύτερη ακτή και περιοχή του Δήμου Τεμπών από τον λήθαργο, τη στασιμότητα και την εγκατάλειψη, όχι μόνο από οικιστικής πλευράς αλλά και αλλά και από τουριστικής και πολιτιστικής .
Κοινός στόχος των διοργανωτών για το «1ο Καλοκαίρι Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού» είναι τα Μεσάγγαλα να μην είναι ο φτωχός συγγενής των παραλίων του νομού Λάρισας.
Η προσπάθεια ξεκίνησε από πέρυσι η οποία άνθισε φέτος με ωριμότητα. Την πρωτοβουλία πήραν ο Ενεργοί Πολίτες Μεσαγγάλων, μαζί με τον Σύλλογο Επαγγελματιών και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο.
Στο πλευρό τους η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τεμπών και ειδικότερα ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠΕΠΤ).
Μιλώντας χθες στην «Ε» ένας από τους συντονιστές από την πλευρά των Ενεργών Πολιτών, ο κ. Νίκος Καλτσάς, αρχιτέκτων πολιτικός μηχανικός πολεοδόμος, αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια όλων των φορέων για την ανάδειξη του κάλλους της περιοχής των Μεσαγγάλων. Κυρίως αναφέρθηκε στη βοήθεια των νέων ανθρώπων της περιοχής . Εκείνοι οι οποίοι ουσιαστικά θα αγωνιστούν για τη σωστή και ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής, από εδώ και πέρα.
Τις φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Γάλλος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη ενώ στηρίζει με τη χορηγία του το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και προσωπικά η διευθύντριά του κ. Χρύσα Βουλγαράκη.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στα Μεσάγγαλα ξεκινούν στις 13 Ιουλίου με λαϊκορεμπέτικη βραδιά.
Το Σάββατο 20 Ιουλίου θα προβληθούν ταινίες σινεμά με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου και ταινία για τα Μεσάγγαλα με τον τίτλο: «Οδοιπορικό στα Μεσάγγαλα».
Την Παρασκευή 26 Ιουλίου Βυζαντινές ψαλμωδίες από τον πρωτοψάλτη κ. Διαμαντή και τη χορωδία του, καθώς και παράσταση από το «Θέατρο Τεχνών».
Το Σάββατο 27 Ιουλίου διαγωνισμός σόλο παραδοσιακού κλαρίνου και latin χορός.
Την Κυριακή 28 Ιουλίου Κάστρα στην άμμο και παρουσίαση του χορευτικού του Δήμου Τεμπών.
Το Σάββατο 3 Αυγούστου οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει καθαρισμό της παραλίας των Μεσαγγάλων ενώ θα ακολουθήσει έκθεση φωτογραφίας και έκθεση Σωτηρούλη. Αργότερα βραδινό χάπενινγκ στην παραλία με φωτιές και μελωδίες κιθάρας. Sinema: Οδοιπορικό στα Μεσάγγαλα και παρουσίαση του θεατρικού θιάσου του Δήμου Κιλελέρ.
Την Κυριακή 4 Αυγούστου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Νικολέττας Τσιτσανούδη «Μεσογειακή Διατροφή» και θα ακολουθήσει μουσική βραδιά.
Το Σάββατο 10 Αυγούστου κινηματογραφική βραδιά με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου «Άμπελος και Γιορτή» του κ. Δημήτρη Γουγουλιά. Στη συνέχεια φαγητό – γευσιγνωσία, όπου οι γυναίκες των Μεσαγγάλων και οι κρασοπαραγωγοί του Δήμου Τεμπών θα συμμετέχουν με τη διάθεση των κρασιών τους.
Την Κυριακή 11 Αυγούστου: Ζωγραφική και κατασκευές με κοχύλια (Χρήστου Μαουσίδη).
Επίσης θα γίνει η συνέλευση των «Δημογερόντων» και νεολαίων για τη Χάρτα των Μεσαγγαλιωτών.
Την Πέμπτη του Δεκαπενταύγουστου Zuba και ποιητική βραδιά καθώς και μουσική τζαζ και έντεχνη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών παράλληλα με τις παραπάνω εκδηλώσεις και δράσεις θα διεξάγεται πρωτάθλημα Beach volley και Beach Soccer. Επίσης θα λειτουργήσει σχολείο θαλάσσιας κολύμβησης και σχολείο πολεμικών τεχνών.
Ακόμα θα διοργανωθούν πεζοπορίες, ποδηλατοβόλτες, διαγωνισμοί ψαρέματος, τάβλι και άλλα.
Τέλος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνουν και βραβεύσεις.
Μιλώντας για τις πλούσιες καλοκαιρινές εκδηλώσεις στα Μεσάγγαλα ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος αφού ευχαριστεί τους Ενεργούς πολίτες, τους συλλόγους επαγγελματιών και εξωραϊστικό, τον ΔΟΠΑΠΕΠΤ, καθώς επίσης την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, δήλωσε στην «Ε»: Τα παράλια του Δήμου Τεμπών, τα Μεσάγγαλα, το Καστρί Λουτρό, η Κουλούρα είναι από τις πλέον φιλόξενες παραλίες με εντυπωσιακές αμμουδιές, καθαρή θάλασσα κα σωστούς επαγγελματίες οι οποίοι συμβάλλουν και εκείνοι ώστε οι διακοπές των ντόπιων και των χιλιάδων επισκεπτών να είναι ονειρικές. Ως Δήμος Τεμπών σε αγαστή συνεργασία με τους φορείς που προανέφερα υποσχόμαστε ότι το φετινό καλοκαίρι και οι διακοπές στα παράλια του Δήμου Τεμπών θα είναι μια όαση στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε».
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass