Σήμανση μονοπατιών στην Αγιά

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2013 16:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:29

Σε σήμανση μονοπατιών που μπορούν να χρησιμοποιούν  οι τουρίστες   προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές  στην ευρύτερη περιοχή της Άγιας, προχωράει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ με στόχο την ανάπτυξη του περιπατητικού και πεζοπορικού τουρισμού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 34.440 ευρώ και την σχετική έγκριση για να προχωρήσει το έργο έδωσε ο περιφερειάρχης Κώστα Αγοραστός, ο οποίος σε  δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων: «ο τουρισμός αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή της Αγιάς μια από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες. Με το έργο αυτό στοχεύουμε στην ανάπτυξη του περιπατητικού και πεζοπορικού τουρισμού στην περιοχή του Δήμου Αγιάς. Κεντρικός στόχος των δράσεων που υλοποιούμε είναι να δώσουμε στον επισκέπτη περισσότερες επιλογές για να αξιοποιήσει δημιουργικά τον χρόνο του, γνωρίζοντας την περιοχή και απολαμβάνοντας τις ομορφιές της. Με τον τρόπο αυτό επιθυμούμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου».

Φορέας Υλοποίησης της πράξης «Σημάνσεις Προβολή Τοπίων του Δήμου Αγιάς» είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με κύριο του έργου το Δήμο Αγιάς.  Το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης είναι 32.029,21 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά σε σημάνσεις – προβολή των μονοπατιών, διαδρομών των διάφορων περιοχών του Δήμου Αγιάς με στόχο την αναβάθμιση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Αναλυτικότερα, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

α) Κατασκευή και Τοποθέτηση Πινακίδων κατεύθυνσης στα διαμορφωμένα μονοπάτια και στις διαμορφωμένες διαδρομές του Δήμου.

β) Κατασκευή και Τοποθέτηση Πινακίδων Διαδρομών στα διαμορφωμένα μονοπάτια και στις διαμορφωμένες διαδρομές του Δήμου.

γ) Κατασκευή και Τοποθέτηση Πινακίδων – Info Κιόσκι σε τέσσερα κομβικά σημεία για την ενημέρωση – πληροφόρηση των επισκεπτών για τις Διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί η σήμανση των διαδρομών και των μονοπατιών στο Δήμο όπου μπορεί κάποιος να επισκεφτεί καθώς και τέσσερα Info – Κιόσκι για την ενημέρωση – πληροφόρηση των επισκεπτών για τις Διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass