ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Θ. ΔΑΒΑΚΗ

Απομακρύνεται η πρώτη ποσότητα πυρομαχικών από την ΠΑΠ

* Μάξ. Χαρακόπουλος: «Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες» - Γ. Πασχόπουλος: Ανυποχώρητος στην απομάκρυνση της ΠΑΠ»

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2013 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:32
Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Θανάση Δαβάκη, μετά από πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, και του τ. υπουργού Οικονομικών και βουλευτή Λαρίσης κ. Φίλιππου Σαχινίδη, με τη συμμετοχή του δημάρχου Ελασσόνας κ. Γεωργίου Πασχόπουλου, καθώς και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στη σύσκεψη αυτή, τέθηκε το ζήτημα της μετακίνησης της 361 ΠΑΠ/3 ΛΠ (πρώην 694 ΠΑΠ), που ζητά ο Δήμος Ελασσόνας και φορείς της περιοχής, μετά την ανησυχία που προκλήθηκε από την πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, παράλληλα με αυτή που διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ αποφασίστηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Δαβάκη και ήδη εκτελείται, η απομάκρυνση εκείνης της ποσότητας πυρομαχικών που θα ελαχιστοποιήσει τους όποιους κινδύνους στο μέλλον. Επιπλέον, με την ολοκλήρωση της εκτελούμενης μεταφοράς, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διασπορά πυρομαχικών, βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες ασφαλούς αποθήκευσής τους. Τέλος, και με αφορμή το πρόσφατο συμβάν, ο κ. Δαβάκης έδωσε εντολή για την επιτάχυνση των διαδικασιών καταστροφής των μη επιχειρησιακά αναγκαίων πυρομαχικών, γεγονός που θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες εκδήλωσης αναλόγων περιστατικών.
Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ικανοποιημένος από την ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση που είχε η λαρισινή αντιπροσωπεία με τον υφυπουργό Άμυνας κ. Δαβάκη και το επιτελείο του εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος «επανέλαβε τη διαβεβαίωση Δαβάκη ότι άμεσα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου τα πυρομαχικά της ΠΑΠ στην Ελασσόνα-έως ότου εξετασθεί η δυνατότητα μετακίνησής της στο πλαίσιο ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων- να μην εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Πασχόπουλου «στη συνάντηση με τον κ. Δαβάκη συζητήθηκε το θέμα της απομάκρυνσης της ΠΑΠ και των πυρομαχικών από την Ελασσόνα, μετά την τραγική εξέλιξη με την πυρκαγιά και τον κίνδυνο, στον οποίο είναι εκτεθειμένη η πόλη. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε, ότι από σήμερα ήδη έχουν αρχίσει να αποσύρονται τα πιο επικίνδυνα πυρομαχικά, πάνω από 400 τόνοι, και σταδιακά θα μειώνεται ο όγκος των πυρομαχικών από την ΠΑΠ, ενώ θα εξεταστεί και η απομάκρυνσή της».
Ο δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος, δήλωσε ανυποχώρητος και στο θέμα της απομάκρυνσης της ΠΑΠ τονίζοντας ότι εάν δεν φύγει η ΠΑΠ από την Ελασσόνα οι επόμενες κινήσεις θα είναι μορφές κινητοποιήσεων, που θα αποφασιστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας.
Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος εξέθεσε το θέμα και στην αν. Υπουργό κ. Φ. Γεννηματά.
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass