ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΟ ΟΜΟΛΙΟ

Τραγουδούν Θωμάς και Ευριπίδης Μπέκος

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2013 1:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:33
  
Οι γνωστοί πλέον Λαρισαίοι δημιουργοί, Θωμάς και Ευριπίδης Μπέκος, παρουσιάζουν στο κοινό τα τραγούδια τους, απόψε στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο, στο πλαίσιο της 1ης Γιορτής Καλοκαιριού του Δήμου Τεμπών. Πατέρας και γιος έρχονται ξανά στο μουσικό προσκήνιο με την τέταρτη κατά σειρά δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «QUARK».
Τραγούδια που προσεγγίζουν με κριτική διάθεση το σημερινό κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, μιλούν για τις ανθρώπινες αξίες, δείχνουν τον δρόμο στη «Νέα Γενιά», προσεγγίζουν την «Ιθάκη – Μάγισσα» και σκιαγραφούν τον «Νάρκισσο» που κρύβεται στον καθένα μας.
Ερμηνευτές – ορόσημα της δισκογραφίας του τόπου μας έδωσαν πνοή στα στιχουργήματα του Θωμά Μπέκου και ηγήθηκαν των μουσικών ακροβασιών που ο γιος του, Ευριπίδης, επιμελήθηκε. Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ψαραντώνης και Διονύσης Τσακνής είναι μερικοί από τους ερμηνευτές που πλαισίωσαν τη δουλειά, ενώ η λίστα συνεχίζεται με τους Θοδωρή Κοτονιά, Κώστα Θωμαΐδη, Καλλιόπη Βέττα και Έλσα Μουρατίδου.
Οι στίχοι του «QUARK», γραμμένοι από τον Θωμά Μπέκο επενδύονται με μουσική γραμμένη από κοινού με τον γιο του Ευριπίδη. Ο πατέρας, Θωμάς, δίνει τις πρωτογενείς μελωδίες και στη συνέχεια ο Ευριπίδης αναλαμβάνει τη μορφοποίηση, την ανάπτυξη και την ενορχήστρωσή τους.
Μια ομάδα διακεκριμένων Λαρισαίων και όχι μόνο μουσικών με την Έλσα Μουρατίδου στο τραγούδι, συνθέτουν ένα δυναμικό σχήμα παρουσιάζοντας στο κοινό τις δημιουργίες των Θωμά και Ευριπίδη Μπέκου.
Τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία τους πλαισιώνονται από αγαπημένα κομμάτια της έντεχνης μουσικής σκηνής σε συνδυασμό με εναλλακτικές προσεγγίσεις και αναφορές στη δημοτική μας παράδοση, την jazz και την ethnic μουσική, σε ένα πρόγραμμα δυόμισι ωρών.
Οι μουσικοί που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι: Ευριπίδης Μπέκος – πιάνο, Έλσα Μουρατίδου – τραγούδι, Γιάννης Μακρυγιάννης – τύμπανα Σπύρος Καβαλλιεράτος – κιθάρες, πνευστά, Κώστας Ταμβακάς – μπάσο, Γιώργος Κατσάρας – κρουστά, Παυλίνα Θεοδόση – βιολοντσέλο και Θέμης Μπέκος – πλήκτρα, φωνητικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Τέλος οι χθεσινοβραδινές εκδηλώσεις στο Θέατρο Τεμπών, όπου θα παρουσιάζονταν τα χορευτικά τμήματα του δήμου Τεμπών με παραδοσιακούς χορούς των περιοχών Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θράκης, αναβλήθηκαν λόγω βροχής.
Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή στις 8.30 το βράδυ στο θέατρο Τεμπών.
Ο σημερινός πρωινός περίπατος στο αντάρτικο μονοπάτι θα γίνει κανονικά.
Στους χώρους του θεάτρου θα λειτουργεί παράλληλα έκθεση
τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνημάτων με τη συμμετοχή πάνω από 25 συνεταιρισμών συλλόγων ιδιωτών κ.λπ. Τέλος, θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass