ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Παρουσίασαν πρόγραμμα για ανέργους

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2013 3:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:37
  
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Η υλοποίηση της Πράξης «ΑΚΑΣΤΟΣ – Υποστήριξη ανέργων της Θεσσαλίας για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Παραγωγικού σκοπού» παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγιάς.
Η Πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1 «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013». Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και περιλαμβάνει τη δημιουργία Αναπτυξιακής Σύμπραξης για τη μελέτη και εφαρμογή μέτρων συμβουλευτικής, κατάρτισης και τεχνικής υποστήριξης προς 80 άνεργους που ζουν στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην απασχόληση μέσω της σύστασης τριών Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Παραγωγικού Σκοπού.
Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΚΑΣΤΟΣ» συμμετέχουν η Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, η ΜΚΟ «Πήλιον Όρος», το ΚΕΚ Ευρωπληροφόρηση Α.Ε., η ΜΚΟ «Κυψέλη Μελισσάτικων» και η ΜΚΟ ΠΟΦΕΚΟ που είναι ο φορέας – συντονιστής του έργου.
Την παρουσίαση πραγματοποίησε η κ. Κέλλυ Γεροστέργιου, εκπρόσωπος του ΚΕΚ Ευρωπληροφόρηση Α.Ε., και η κ. Ευαγγελία Μαντζανή, εκπρόσωπος της ΠΟΦΕΚΟ. Παράλληλα, τις προοπτικές που αναπτύσσονται γύρω από τέτοιου είδους συνεργασίες ανέπτυξαν ο πρόεδρος της Α.Ε. Στομίου και δημοτικός σύμβουλος Αγιάς κ. Βασίλης Λέτσιος και η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρακλείδης» και δημοτική σύμβουλος Αγιάς κ. Χριστίνα Γιαννουλέα.
Ο Δήμος Αγιάς λειτουργεί υποστηρικτικά στο έργο και ευελπιστεί στη δημιουργία ενός Κοινωνικού Συνεταιρισμού, ο οποίος θα δώσει μία προοπτική στην αγορά εργασίας ανάμεσα στους ανέργους που θα συμμετέχουν σε αυτόν και στους φορείς που υλοποιούν τέτοιου είδους έργα.
Ο Δήμος Αγιάς είναι από τους πρώτους δήμους στη Θεσσαλία που προχωράει στην υποστηρικτική αυτή ενέργεια.
Οι άνεργοι, που θα συγκροτήσουν τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό, θα έχουν κύριο αντικείμενο την καθαριότητα. Ομοίως μπορούν να δημιουργηθούν και άλλοι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί, οι οποίοι θα καλύπτουν διάφορα αντικείμενα και τομείς.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass