ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Παρατηρητήριο... επιτροπείας παρά βοήθειας

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2013 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:37
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Συνεδρίασε έκτακτα και το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου στην αίθουσα του σώματος στο Δημαρχείο Τυρνάβου, με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που αφορά στην κατάργηση αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη θέση σε διαθεσιμότητα των εργαζομένων σ’ αυτές, καθώς και τη διεύρυνση της επιτροπείας των Δήμων μέσω του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ».
Μετά από πολύωρη συζήτηση όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις των παρατάξεων και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων εκδόθηκε ψήφισμα στο οποίο ομόφωνα καταδικάζεται η ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει βασικές αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και νομικά τους πρόσωπα, καταργώντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, απαξιώνοντας ταυτόχρονα το ρόλο, τη σημασία και την προσφορά της Τ.Α.
Στο ομόφωνο ψήφισμα τονίζεται επίσης ότι η κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τ.Α. έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη Συνταγματική επιταγή για οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του θεσμού, αλλά και των σύγχρονων αναγκών για αποκέντρωση και μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τ.Α. βάσει των αρχών της εγγύτητας και της επικουρικότητας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου θεωρεί ότι το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» έχει ως στόχο την ουσιαστική επιτροπεία των ΟΤΑ και όχι την παροχή βοήθειας για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων τους, επιχειρώντας έτσι να υποκαταστήσει τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα διοίκησης των Δήμων και των δημάρχων.
Με την ομόφωνη απόφασή του εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στις σχεδιαζόμενες απολύσεις – διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Οι απολύσεις αυτές θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο και αυτές τις ανεπαρκείς κοινωνικές δομές που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών, θα ανοίξουν παραπέρα τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης επιφέροντας νέα πλήγματα στη λαϊκή οικογένεια.
Ακόμα, καλεί την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε απολύσεις – διαθεσιμότητες, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση. Αντίθετα, είναι αναγκαίο να γίνουν προσλήψεις σε κρίσιμες για την εξυπηρέτηση του λαού υπηρεσίες, με πλήρη μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους.
Εκφράζει ακόμα την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων για να μην απολυθεί κανένας, για να μη διαλυθεί καμία δομή στους Δήμους.
Τέλος, θεωρεί ότι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είναι αντισυνταγματικές, γραφειοκρατικές και αναποτελεσματικές και απαιτεί την απόσυρσή του, τώρα.
Στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ο Δήμος Τυρνάβου θα παραμείνει κλειστός κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου – πλην των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο επιφυλάσσεται για τη συνέχιση του αγώνα, στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΚΕΔΕ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass