ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΕΠΛΗΞΕ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΕΜΠΩΝ

«Βούλιαξε» το Δέλτα του Πηνειού

* Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΗΔΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2013 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:43
 
ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Η μανία της φύσης έδειξε για άλλη μια φορά το μεγαλείο της χθες τα ξημερώματα όταν κυριολεκτικά, για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες μέρες άνοιξαν οι ουρανοί και έντονη καταιγίδα έπληξε με σφοδρότητα τμήμα του Δήμου Τεμπών και πιο αναλυτικά στη Δημοτική Ενότητα Κάτω Ολύμπου με επίκεντρο τον κάμπο του Δέλτα του Πηνειού, τον Πυργετό, την Αιγάνη, τον Σταθμό Ραψάνης, τα παράλια της Αιγάνης, Μεσάγγαλα, Καστρί Λουτρό, Κουλούρα και αλλού.
Η δύναμη της βροχής και η μανία της φύσης ήταν τέτοια ώστε με τα πρώτα λεπτά της καταρρακτώδους βροχής ξεχείλισαν οι χείμαρροι από τα βουνά όπου εκεί η καταιγίδα έδειξε από την πρώτη στιγμή τη δύναμή της και το ορμητικό νερό στο διάβα του παρέσυρε τα πάντα. Από θαύμα δεν κινδύνευσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι αφού η μανία της φύσης κυριολεκτικά τους έπιασε στον... ύπνο, λόγω της περασμένης ώρας που συνέβη η θεομηνία.
Με το πρώτο φως της ημέρας χθες ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος σε συνεργασία με τον αρμόδιο για την περιοχή αντιδήμαρχο κ. Κώστα Τσάτσαρη επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές και διαπίστωσαν από κοντά κυριολεκτικά τη διάλυση από τα ορμητικά νερά όλων σχεδόν των αγροτικών δρόμων καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση των αγροτών και κτηνοτρόφων στις περιουσίες και μη μπορώντας να αντικρύσουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.
Με εντολή του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου χθες από νωρίς το πρωί όλα τα συνεργεία του Δήμου, τόσο έμψυχο δυναμικό, αλλά και με τα μηχανήματα, καθώς επίσης και ιδιώτες επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι συνεργάζονται και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο με τη προσωπική τους παρουσία και τα μηχανήματα που διαθέτουν, άρχισαν έναν τιτάνιο αγώνα να αποκατασταθούν οι βλάβες κυρίως στο αγροτικό οδικό δίκτυο.
Μιλώντας χθες στην «Ε» ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, μίλησε για έντονο καιρικό φαινόμενο το οποίο έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου.
Ήδη τα συνεργεία του Δήμου και τα συνεργαζόμενα με αυτόν ιδιωτικά ξεκίνησαν την αποκατάσταση των υποδομών και κυρίως των αγροτικών δρόμων, έτσι ώστε από χθες το μεσημέρι οι αγρότες να μπορέσουν να φτάσουν στα χωράφια και τις καλλιέργειές τους και να δουν το μέγεθος της καταστροφής.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass