ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Να απομακρυνθεί η Π.Α.Π. από την Ελασσόνα!

* ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ - ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2013 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:44
  
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Ομόφωνα υπέρ της απομάκρυνσης της Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών (Π.Α.Π.) από την Ελασσόνα τάχθηκε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ελασσόνας, που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ελασσόνας, με μεγάλη συμμετοχή φορέων και με θέμα την έγκριση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας για απομάκρυνση της Αποθήκης Πυρομαχικών 361 ΠΑΠ, η οποία βρίσκεται στα όρια της πόλης της Ελασσόνας.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ο οποίος και αποφάσισε να συγκαλέσει εκτάκτως την Επιτροπή Διαβούλευσης, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής (εκπροσώπους φορέων και πολίτες) για τις επαφές και συναντήσεις που είχε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αθ. Δαβάκη, καθώς και την αναπληρώτρια υπουργό κ. Φώφη Γεννηματά. Πολιτικοί και στρατιωτικοί παράγοντες του Υπουργείου διαβεβαίωσαν τον δήμαρχο Ελασσόνας για την απομάκρυνση των πλέον επικίνδυνων πυρομαχικών από την ΠΑΠ Ελασσόνας και ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Δαβάκης δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί το αίτημα μεταφοράς της ΠΑΠ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των στρατιωτικών μονάδων.
Ο κ. Πασχόπουλος παρουσίασε αναλυτικά στα μέλη της Επιτροπής το ιστορικό της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο στρατόπεδο πυρομαχικών τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013, έβαλε σε τεράστιο κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων, απείλησε με ολοκαύτωμα την Ελασσόνα, και ανάγκασε τον δήμαρχο να δώσει εντολή εκκένωσης της πόλης... μπροστά στην πιθανότητα να αναφλεγούν τα πυρομαχικά! Ο δήμαρχος εξήρε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών και των στρατιωτών, και τόνισε τη σημαντική παρουσία στο στρατόπεδο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ειρ. Καραλαριώτου, του διοικητή της Πυροσβεστικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Αντιπύραρχου κ. Νικ. Μιχαλάκη και του διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου κ. Χρ. Μανωλά, ενώ σημείωσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας για απομάκρυνση της ΠΑΠ από την Ελασσόνα.
Στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της Επιτροπής συντάχθηκαν με την εισήγηση του δημάρχου για άμεση απομάκρυνση συνολικά της ΠΑΠ και όχι μόνο μέρους των πυρομαχικών και ομόφωνα επικρότησαν την απόφαση προληπτικής εκκένωσης της πόλης.
Η Επιτροπή συναίνεσε στη σύγκληση λαϊκής συνέλευσης μέσα στις επόμενες ημέρες, για να προωθηθεί το αίτημα της απομάκρυνσης της ΠΑΠ και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες και μορφές κινητοποίησης με τη συμμετοχή όλων των πολιτών. Σημειώνεται ακόμα, πως η Επιτροπή εστίασε επίσης στο ζήτημα της πρόληψης του κινδύνου από ενδεχόμενο νέο ατύχημα στις αποθήκες πυρομαχικών και αποφάσισε τον ορισμό μιας ολιγομελούς επιτροπής, η οποία θα συνεργαστεί με τον δήμαρχο και το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου με σκοπό την ενημέρωση και την οργάνωση των κινητοποιήσεων. Στη χθεσινή συνεδρίαση ετέθη τέλος το ζήτημα της εκπόνησης μελετών για την αξιοποίηση του στρατοπέδου μετά την απομάκρυνση της ΠΑΠ.
Στη χθεσινή ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, παρευρέθηκαν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος, ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ελασσόνας αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων Τούμπας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, η δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας κ.κ. Καλιακούδας, Βαρσάμης, Τσιόγκας, Γάτσας, Νάνος, Δραγατσίκης, Έξαρχος, πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών και Κοινοτήτων, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ κ. Θεόδ. Μηνάς, εκπρόσωποι του Κέντρου Υγείας, ο πρόεδρος του Δικτύου Συλλόγων «Περραιβία» κ. Κ. Σκριάπας, μέλη του συλλόγου Φίλων Ολύμπου και του Φιλοσοφικού Ομίλου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, υπηρεσιακοί παράγοντες και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass