ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΤΕΕ-ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Σημαντικός ο ψεκασμός για την προστασία της παραγωγής

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2013 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:47
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ενημερωτικές –εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το ΓΕΩΤΕΕ/Κεντρικής Ελλάδος σε συνεργασία με την εταιρία ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ που έγινε στα σιλο-σιτοκαθαριστήρια του Α.Σ. Νίκαιας, έδρα του Δήμου Κιλελέρ.
Η εκδήλωση στη Νίκαια ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου της Δ.Ε. του ΓΕΩΤΕΕ κ. Ιωάννη Γεωργιάδη, ο οποίος ευχαρίστησε το κλιμάκιο του ΥΠΑΑΤ από τη Διεύθυνση Φυτοπροστασίας, Τμ.Ελέγχου και Εμπορίας Γεωργικών Φαρμάκων, τονίζοντας ότι με την παρουσία τους στην εκδήλωση επισημοποιούν και δίνουν βαρύτητα τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος για το συγκεκριμένο θέμα των ακροφυσίων χαμηλής αερομεταφοράς, όσο και γενικότερα την προστασία της πρωτογενούς παραγωγής. Καθώς η παρουσία τους δεν είναι τυπική αλλά έρχεται να καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση, ούτως ώστε να την λαμβάνει υπόψη κατά την πρόταση νέων μέτρων προστασίας τόσο των χρηστών του περιβάλλοντος και των καταναλωτών στο μέλλον.
Ακολούθησε χαιρετισμός τόσο της προϊσταμένης του Τμήματος κας. Γεωργίας Τσιάμπα και του κ. Κώστα Μαρτάκη γεωπόνου, εκπροσώπου του ΥΠΑΑΤ στις αντίστοιχες Ευρωπαικές Επιτροπές, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους οργανωτές για την πρόσκληση και τους αγρότες για τη συμμετοχή τους.
Τόνισαν τη σημασία που έχει η εφαρμογή των νέων τύπου ακροφυσίων στην πράξη, ώστε να αποτελέσει επιχείρημα για την υπηρεσία σε μελλοντικές αποφάσεις. Στη συνέχεια ο γεωπόνος Τεχνικός της ΕΛΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ κ. Κων. Δίμιζας, ανέφερε τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνολογίας και την υποχρέωση που θα ακολουθήσει για μια σειρά νέων σκευασμάτων στην ετικέτα των οποίων θα αναγράφεται η υποχρεωτική χρήση των νέων μπεκ. Τονίστηκε ακόμη και η σημασία και η αξία που έχει ο σωστός ψεκασμός στην αντιμετώπιση του εχθρού – ασθένειας για την προστασία της παραγωγής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη ρύθμιση και επίδειξη στην πράξη σε ψεκαστικά μηχανήματα που έφεραν τα συμβατικά και τα νέου τύπου ακροφύσια. Το έντονο ενδιαφέρον των παραγωγών φάνηκε από τις ερωτήσεις και τα «πηγαδάκια» που στήθηκαν γύρω από τους εισηγητές, με το πέρας της εκδήλωσης.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πέραν των οργανωτών και του κλιμακίου του ΥΠΑΑΤ, ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, ο προϊστάμενος του Τμ. Φυτοπροστασίας της ΔΑΟΚ ΠΕ Λάρισας κ. Δημ. Σταυρίδης, ο πρόεδρος ΑΣ Νίκαιας κ. Αντ. Ρετζιάς, ιδιώτες γεωπόνοι και πλήθος αγροτών.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass