ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΖΗΤΗΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μόδα η διακόσμηση του σώματος με τατουάζ

* «Το τατουάζ χρειάζεται μια δυνατή προσωπικότητα, να το υποστηρίξει συνειδητά...», αναφέρει ο επαγγελματίας καλλιτέχνης τατουάζ κ. Στέλιος Ζέβλας

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2013 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:47
Της Λένας Κισσάβου
Μέχρι πρότινος κοιτούσαν τους ανθρώπους που είχαν τατουάζ στο σώμα τους με μια δυσπιστία για το «ποιόν» τους. Σήμερα; Είναι μόδα. Και μάλιστα μια μόδα που υιοθετείται από όλες τις ηλικίες με συνεχή αυξανόμενη ζήτηση.
Όλο και περισσότερα άτομα αποφασίζουν να διακοσμήσουν το σώμα τους, σε ένα ή σε περισσότερα σημεία του, επιλέγοντας ο καθένας το σχέδιο που τον εκφράζει ή το σχέδιο που έχουν «χτυπήσει» στο σώμα τους διασημότητες.
Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που μέρη του σώματος είναι γυμνά, μπορεί να διαπιστώσει κανείς πόσος μεγάλος είναι πλέον ο αριθμός των ατόμων που έχουν κάνει τατουάζ και μάλιστα εκτιμάται ότι στο μέλλον θα αυξηθεί.
Από 15 χρονών παιδιά, μέχρι ενήλικες ακόμη και 60 χρονών, είναι οι πελάτες σήμερα των στούντιο τατουάζ που υπάρχουν στη Λάρισα και διαπιστώνουν μια ραγδαία αύξηση της ζήτησής του, καθώς και μια αλλαγή στάσης της κοινωνίας απέναντι στη μέχρι πρότινος «απαγορευμένη» και παρεξηγημένη αισθητική του σώματος.
Ίσως επειδή ως λαός δεν είχαμε στην κουλτούρα μας, αυτού του είδους τη διακόσμηση του σώματός μας και ίσως γιατί στο παρελθόν τατουάζ «χτυπούσαν» περιθωριακοί τύποι (φυλακισμένοι) και ναυτικοί (που έρχονταν σε επαφή με άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς), δημιουργήθηκε και παγιώθηκε χρόνια η αποστροφή στα τατουάζ και η άποψη ότι αυτός που το έχει είναι... περιθωριακός.
Σήμερα, φαίνεται να έχουν καταρριφθεί οι μύθοι και τα ταμπού, ή τουλάχιστον να βρισκόμαστε στην αρχή μια τέτοιας πορείας, καθώς όπως παρατηρεί και ο Λαρισαίος καλλιτέχνης- δημιουργός τατουάζ, κ. Στέλιος Ζέβλας, «τα τελευταία πέντε χρόνια στη χώρας μας και τα τελευταία τρία στη Λάρισα, παρατηρείται έξαρση ζήτησης, η οποία πιστεύω ότι προέκυψε τόσο από τη μίμηση των διασημοτήτων που έχουν τατουάζ, όσο και από την ενημέρωση που έχει πλέον ο κόσμος γι’ αυτήν την τέχνη του σώματος».
Βασική προϋπόθεση βέβαια για να «χτυπήσει» κάποιος τατουάζ, επισημαίνει ο κ. Ζέβλας, είναι ότι πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρος γι’ αυτό, αλλά και για το σχέδιο που θέλει να κάνει, καθότι πρόκειται για ένα μόνιμο «σημάδι» στο σώμα, το οποίο αν είναι έγχρωμο δεν μπορεί να το αφαιρέσει ποτέ, ενώ αν είναι με μαύρο μελάνι μπορεί να αφαιρεθεί με μεγάλο όμως οικονομικό κόστος.
Σε κάθε πελάτη, πριν ν’ αναλάβει μια δουλειά, ο Στέλιος, αναζητά να καταλάβει κατά πόσο αποτελεί σίγουρη απόφασή του και όχι μια επιθυμία της στιγμής και τονίζει πως έχει μεγάλη σημασία, ο άνθρωπος που κάνει το τατουάζ στο σώμα τους , να το υποστηρίζει.
«Έχω απορρίψει πελάτες, σε ορισμένες περιπτώσεις. Γιατί πρώτα απ΄ όλα η δημιουργία τατουάζ προϋποθέτει άψογη συνεργασία μεταξύ καλλιτέχνη και πελάτη. Αυτό είναι κανόνας για να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα. Για κάθε καλλιτέχνη- δημιουργό τατουάζ, που σέβεται τον εαυτό του και τη δουλειά του, οι συμβουλές και η ενημέρωση που πρέπει να προσφέρει στον πελάτη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της όλης διαδικασίας», αναφέρει.
Επίσης απαράβατος κανόνας ασφάλειας, είναι η υγιεινή του χώρου και τα αποστειρωμένα εργαλεία που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για το τατουάζ. Σήμερα υπάρχουν άτομα που κάνουν τατουάζ σε διαμερίσματα, χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για όσους τους επιλέγουν, μας πληροφορεί ο κ. Ζέβλας.
Μια μόλυνση μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα.
ΣΧΕΔΙΑ
Οι περισσότεροι όταν μπαίνουν στο στούντιο τατουάζ, είναι ήδη αποφασισμένοι για το σχέδιο που θα κάνουν στο σώμα τους. Σύμφωνα με τον κ. Ζέβλα, το 50% των πελατών ζητούν ένα σχέδιο που το έχουν στο σώμα τους διάσημοι καλλιτέχνες και ποδοσφαιριστές, ενώ οι υπόλοιποι έχουν κάτι ιδιαίτερο που τους εκφράζει ως προσωπικότητες και θέλουν να το αναδείξουν στο σώμα τους.
Οι συνειδητοποιημένοι που ζητούν συγκεκριμένο σχέδιο, γιατί τους εκφράζει, νιώθουν πιο όμορφο τον εαυτό τους όταν το αποκτήσουν. Ένα τατουάζ βοηθά στην ψυχολογία με ξεχωριστό τρόπο στον καθένα.
Όσον αφορά στα σχέδια που διαλέγουν, παρατηρείται μεγάλη ποικιλία.
Μεγάλο ποσοστό γυναικών «χτυπά» στο σώμα του σχέδια «Χόρορ» και σε στιλ «Μουέρτα», ξεφεύγοντας από τα κλασικά συνηθισμένα λουλούδια και πεταλούδες.
Οι άνδρες ζητούν τα ονόματα των παιδιών τους και γυναικείες φιγούρες στιλ «Μουέρτα», προσωπογραφίες κ.α.
Οι τιμές κυμαίνονται από 50 ευρώ μέχρι και 1.000 ευρώ (μανίκι), ανάλογα με το σχέδιο, αλλά εξαρτάται κυρίως από την έκταση του τατουάζ. Αν κάποιος διακοσμήσει όλο το σώμα, τότε η τιμή... ανεβαίνει.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass