ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Αναζητώντας... δροσιά στην καυτή Λάρισα

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2013 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:47
  
Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Αν και το καλοκαίρι που διανύουμε είναι μάλλον το πιο δροσερό των τελευταίων ετών, οι προβλέψεις της ΕΜΥ για μίνι καύσωνα δίνουν την αφορμή να αναζητήσουμε και φέτος τις πιο δροσερές γωνιές της πόλης.
ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ
Παρά το σάλο που είχε δημιουργήσει πριν ένα χρόνο περίπου η είδηση για 35 πισίνες στον Δήμο Κιλελέρ, στη Λάρισα υπάρχουν μόνο δύο εξωτερικές, επισκέψιμες για το κοινό. Η μια βρίσκεται στο ξενοδοχείο Imperial και μπορείτε να την επισκεφθείτε καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ. Η είσοδος είναι 15 ευρώ για τους ενήλικες και 7,5 ευρώ για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Στην τιμή εισόδου περιλαμβάνεται η ξαπλώστρα και οι πετσέτες.
Μια ακόμη επιλογή, πολύ πιο οικονομική, είναι η δημοτική πισίνα στη Νεάπολη. Η τιμή εισόδου είναι μόλις 3 ευρώ και 1,5 ευρώ για φοιτητές και παιδιά, ενώ εκτός από βουτιές, μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας και δροσερά σνακ, σαλάτες και παγωτά. Το βράδυ ο χώρος λειτουργεί και ως μπαρ, με καλή μουσική, ενίοτε και ζωντανή. Η χρήση της πισίνας επιτρέπεται μέχρι τις 9 το βράδυ ενώ εκτός από κολύμπι μπορείτε να επιδοθείτε και σε άλλες δραστηριότητες... παραλίας, όπως beach volley, beach soccer και ρακέτες στα γήπεδα άμμου. Βρίσκεται μόλις 5' λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης και αν δεν οδηγείτε τότε μπορείτε να εξυπηρετηθείτε με το αστικό λεωφορείο νούμερο 4 και 1.
ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑ
Η Λάρισα διαθέτει μια ακόμη αστική παραλία. Βρίσκεται δίπλα από το ποτάμι κατά μήκος της διαμορφωμένης κοίτης του Πηνειού, από τη γέφυρα Nαϊάδων προς τη ΔΕΥΑΛ. Ηλιοθεραπεία δεν θα κάνετε αλλά μπορείτε να παίξετε beach volley και ρακέτες, ενώ δίπλα ακριβώς βρίσκεται και ένα γήπεδο τένις.
Το ποτάμι είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή για απογευματινούς περιπάτους αλλά και άθληση στο υπαίθριο γυμναστήριο.
ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ
Ίσως στους περισσότερους Λαρισαίους να διαφεύγει, όπως όμως επιβεβαιώνουν και μελέτες, η πόλη διαθέτει πράσινο και μάλιστα πολύ. Απολαύστε λοιπόν τη δροσιά που προσφέρουν τα καταπράσινα πάρκα, απομακρυνθείτε από τη βουή του κέντρου και χαλαρώστε μέσα στη φύση.
Αν και τα τελευταία (πολλά) χρόνια, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, το Αισθητικό Άλσος, αποτελεί πάντα μια πολύ καλή επιλογή απόδρασης. Εκτός από τη βόλτα σας, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στο αναψυκτήριο ή να παίξετε τάβλι, ενώ για τα παιδιά λειτουργεί και λούνα παρκ.
Αν δεν θέλετε να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο, το πάρκο του Αλκαζάρ, είναι μια σταθερή επιλογή πρωί και βράδυ. Η λίμνη, τα δέντρα, τα σιντριβάνια και τα λουλούδια, δημιουργούν ένα υπέροχο δροσερό σκηνικό. Για τα παιδιά εκτός από άπλα για ατελείωτες βόλτες με το ποδήλατο υπάρχει παιδική χαρά και φυσικά το αναψυκτήριο με καφέ, μπίρα και σουβλάκι. Υπάρχει επίσης mini golf στο δημοτικό αναψυκτήριο που βρίσκεται μπροστά από τον Ιπποκράτη.
 
Ένα πολύ όμορφο πάρκο στην καρδιά της πόλης, είναι αυτό του Αγ. Αντωνίου. Ο ίσκιος από τα δέντρα προσφέρει δροσιά όλη την ημέρα, έχει γήπεδο μπάσκετ για τα παιδιά και φυσικά αναψυκτήριο, που λειτουργεί πρωί και βράδυ για καφέ και φαγητό.
ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ
Αν θέλετε κάτι το διαφορετικό, ανακαλύψτε τις συνοικίες. Καθεμία έχει τη δική της καταπράσινη πλατεία, συνήθως με παιδική χαρά για τα παιδιά και οικογενειακές ταβέρνες. Η πλατεία Προφήτη Ηλία στη Νεράιδα, η πιο οικογενειακή πλατεία Πρωτομαγιάς, η πλατεία Νεάπολης, Λιβαδακίου και Φιλιππούπολης, είναι ορισμένες μόνο από τις επιλογές σας. Δροσερό πόλο έλξης αποτελούν επίσης οι πλατείες Αβέρωφ και Νέας Πολιτείας.
ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ
Με το που δύσει ο ήλιος ο λόφος του Φρουρίου αρχίζει να δροσίζει, για αυτό άλλωστε η πλατεία Λαμπρούλη αποτελεί κάθε βράδυ σημείο συνάντησης δεκάδων Λαρισαίων. Με μπίρα στο χέρι, σε παγκάκι ή πεζούλι, εκτός από δροσιά, προσφέρει και μια αίσθηση ελευθερίας, καθώς είναι η μόνη πλατεία που δεν περιστοιχίζεται από τσιμέντο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass