ΧΘΕΣ ΜΕ ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα Φάρσαλα τίμησαν την πολιούχο Αγία Παρασκευή

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2013 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:47
 ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
 
Με λαμπρότητα και θεία κατάνυξη εορτάστηκε η πολιούχος των Φαρσάλων, Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλου του Β΄ και στη συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, η οποία έφθασε μέσω των οδών Ρήγα Φεραίου και Λαρίσης στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης, όπου εψάλησαν τροπάρια προς τιμήν της Αγίας.
Την πομπή συνόδευε η μπάντα της Φιλαρμονικής των Φαρσάλων καθώς και πλήθος κόσμου. Πριν την έξοδο της εικόνας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής ο αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος ανέφερε μεταξύ άλλων στο κύρυγμά του ότι: «Στο πρόσωπο των Αγίων μας τιμάται και λατρεύεται ο Κύριος. Ολοι οι Αγιοι της πίστεώς μας, έτσι και η Αγία Παρασκευή θυσίασαν τη ζωή τους, τα νιάτα τους, για τη δόξα του Χριστού.
Επομένως κάθε φορά που εορτάζουμε έναν Αγιο, η ορθόδοξη κοινότητα τιμώντας τον Αγιο λατρεύει τον Θεό, τον δοξάσαντα αυτούς και εμείς οφείλουμε να μιμούμαστε τη ζωή των αγίων. Πρέπει να έχουμε πρότυπα στη ζωή μας τους αγίους. Αυτοί που μας καθοδηγούν στον δρόμο των αγίων είναι ο ποιμένες της εκκλησίας μας, που οφείλουν να είναι το παράδειγμα, τα φώτα των πιστών. Πρέπει να συμβουλεύουν, να στηρίζουν τον λαό, να διδάσκουν το δρόμο της Αγιότητας».
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν ανήμερα της εορτής, με τη θεία λειτουργία και το θείο κήρυγμα στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής, από τον ιερομόναχο του Αγίου Ορους π.Χρυσόστομο ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές και αλλοπρόσαλλοι. Πρέπει να κρατήσουμε τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμά μας, να πορευόμεθα στη ζωή μας με γνώμονα την αλήθεια, την ανιδιοτέλεια, την ειλικρίνεια και την ελευθερία και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα μας και τον χριστιανισμό. Ο Χριστός αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, τους ενώνει, δεν τους διαιρεί».
Το απόγευμα τελέστηκε παράκληση για την Αγία Παρασκευή, ενώ υπήρξε σημαιοστολισμός τα καταστήματα έμειναν κλειστά όπως και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτούργησαν.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κύριλλος ο Β΄, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρήστος Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Ράνια Σταφύλη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βάιος Νικολάου, οι αντιδήμαρχοι κ. Δημ. Μπαμπανίκας, κ. Σταύρος Πουλράκης, κ. Χριστ. Παπαγεωργίου, κ. Κων/νος Γιαχνής, οι επικεφαλής των παρατάξεων στον Δήμο Φαρσάλων κ. Χρ. Καπετάνος, κ. Μαρία Ιφου, κ. Δημ. Φεγγίτης, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών του Δήμου, ο διοικητής της 61 ΜΕ κ. Χρήστος Ράμμος, εκπρόσωπος της πρώην 657 ΠΑΠ, αναπληρωτής διοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Κων/νος Μπέτσικος, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού κλιμακίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Δημ. Γακόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Ιωάν. Σούρλας, ο πρόεδρος του Ε.Κ. κ. Αποστ. Κάψος, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass