ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Οινοποιείο Τυρνάβου

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2013 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:50
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)
Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν, σήμερα Δευτέρα, οι εργαζόμενοι του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, με αφορμή απόλυση εργαζομένων της επιχείρησης. Η απεργία πραγματοποιείται μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου εργαζομένων του συνεταιρισμού.
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, η γενική συνέλευση του σωματείου έκρινε τις απολύσεις στις οποίες προχώρησε η διοίκηση του συνεταιρισμού, και αυτές που σχεδιάζει να κάνει, «μη αναγκαίες και άδικες» και εξουσιοδότησε τη διοίκηση του σωματείου να ζητήσει να παγώσει τις απολύσεις μέχρι την επόμενη συνεδρίαση ώστε να συζητηθεί το ζήτημα εκ νέου με βάση την πρόταση που κατέθεσε το σωματείο.
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Παρ΄όλα αυτά η διοίκηση προχώρησε στις απολύσεις και κατόπιν αυτού, με απόφαση της γενικής συνέλευσης προχωρά σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου ζητώντας την άρση όλων των απολύσεων στο επόμενο συμβούλιο».
ΤΟ ΚΚΕ
Για το θέμα των απολύσεων στον Oινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου ανακοίνωση εξέδωσε χθες και η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ Τυρνάβου η οποία αναφέρει:
«Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου οι εργαζόμενοι του Οινοποιείου Τυρνάβου, υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά τους δικαιώματα και διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της Διοίκησης του Οινοποιείου να προχωρήσει στην απόλυση 5 ακόμη συναδέλφων τους, ύστερα και από την άρνηση των εργαζομένων να αποδεχτούν μείωση των μισθών τους και να δεχτούν τα εκβιαστικά διλήμματα και μεθοδεύσεις της Διοίκησης για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Η Κομματική Οργάνωση Τυρνάβου του Κ.Κ.Ε. καταδικάζει και καταγγείλει τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους αγρότες-παραγωγούς της περιοχής μας, ότι τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις όχι μόνο δεν βοηθούν στη βιωσιμότητα και ανάπτυξη του Οινοποιείου, όπως ορισμένοι ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα οδηγούν στην απαξίωσή του.
 Η επίθεση απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα είναι αποτέλεσμα της υιοθέτησης εκ μέρους της Διοίκησης του Οινοποιείου της Κυβερνητικής λογικής και πολιτικής, όπως σήμερα εκφράζεται και στο χώρο του συνεταιριστικού κινήματος, περί λειτουργίας του με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, λογική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση και το ξεπούλημα.
Επειδή γνωρίζουμε ότι δεν διέπονται όλοι οι συνέταιροι απ΄ αυτές τις αντιλήψεις και δεν ανέχονται τέτοιου είδους κοντόφθαλμες πρακτικές, τους καλούμε να μην σιωπήσουν αλλά μαζί με τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αλλαγή πολιτικής και να απαιτήσουν από τη διοίκηση να πάρει πίσω αυτές τις αποφάσεις.
Τέλος, καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής μας να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους του οινοποιείου γιατί ο αγώνας τους είναι και αγώνας για τη σωτηρία του οινοποιείου και της οικονομίας της περιοχής μας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass