AΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

«Σταυρώνουν» δέντρο στον Τύρναβο

* ΜΗΝΥΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν. ΜΑΛΑΚΟΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2013 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:50
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Θύμα ασυνείδητων πολιτών έπεσε μέρες τώρα ένα από τα λιγοστά και από τα πιο όμορφα δέντρα της κεντρικής πλατείας του Τυρνάβου, οι οποίοι προσπαθούν εδώ και καιρό με κάθε τρόπο κυριολεκτικά να το εξαφανίσουν. Αρχικά έριξαν στο έδαφος λίγο πάνω από τις ρίζες του χονδρό αλάτι, ενώ προχθές ξημερώματα αφού το αλάτι δεν κατάφερε να το στεγνώσει έριξαν στο κορμό χαμηλά ώστε να φτάσει στις ρίζες του πετρέλαιο.
 Το δέντρο ήδη έχει δείγματα ξηρασίας και από το πρωί χθες συνεργεία του Δήμου Τύρναβου με επικεφαλής τις γεωπόνους της υπηρεσίας Πρασίνου προσπαθούν να σώσουν το δέντρο.
Το γεγονός καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες του καφέ CUCCI όπου το δέντρο είναι στον χώρο που έχουν τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία του Τύρναβου οι οποίοι μιλούν για δολιοφθορά και ότι «κάποιοι εσκεμμένα επιδιώκουν να ξεραθεί το δέντρο».
Πρόκειται για μια φλαμουριά η οποία πέρα από τη δροσιά που προσφέρει συγκεκριμένες εποχές του χρόνο όπως τώρα το καλοκαίρι, από τα άνθη της ευωδιάζει όλη η πλατεία.
Τη... δολιοφθορά κατήγγειλαν χθες οι ιδιοκτήτες του καφέ στον ίδιο τον δήμαρχο Τύρναβου κ. Νίκο Μαλάκο ο οποίος μίλησε όχι μόνο για απαράδεκτη ενέργεια αλλά για ενέργειες που προσβάλλουν τον τυρναβίτικο λαό ο οποίος διαχρονικά έχει δείξει σεβασμό ακόμα και στην τοπική χλωρίδα, αφού ως καθαρά αγροτική περιοχή οι Τυρναβίτες ευρύτερα σε επίπεδο Δήμου ζουν από την καλλιέργεια του τόπου, από τα φυτά και τους καρπούς των δέντρων. Πώς είναι δυνατόν να έχουν βάλει σκοπό να καταστρέψουν ένα δένδρο το οποίο μόνο ομορφιά και απόλαυση προσφέρει;
Ο κ. Μαλάκος είπε χθες στην «Ε» ότι αν τέτοια φαινόμενα καταστροφής δέντρων στην κεντρική πλατεία της πόλης συνεχιστούν θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μέτρα που θα φτάνουν ακόμα και να απομακρυνθούν όλα τα τραπεζοκαθίσματα από την κεντρική πλατεία της πόλης.
Τέλος είπε ότι ο Δήμος Τυρνάβου θα ασκήσει ποινική δίωξη με κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για καταστροφή δημοτικής περιουσίας και υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος το οποίο είναι ποινικό αδίκημα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοια φαινόμενα όπου ξεράθηκαν δέντρα με τον ίδιο τρόπο και σε άλλες πλευρές της Κεντρικής πλατείας του Τυρνάβου μπροστά από άλλα καταστήματα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass