ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αντιπλημμυρική προστασία για τη Μελιβοία

* Μέσω ΕΣΠΑ με 195 χιλ. ευρώ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2013 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:51
Στην προστασία του οικισμού της Μελιβοίας από πλημμυρικά φαινόμενα στοχεύει ένα νέο έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, με χθεσινή απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο με τίτλο «Διευθέτηση Χειμαρρώδων Ρεμάτων Μελιβοίας: Από θέση «Καραμάνη» μέχρι θέση “Τσαλαβούρα”», συνολικού προϋπολογισμού 195.000 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός η υλοποίηση του έργου στοχεύει στην αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της περιοχής από συχνά φαινόμενα υπερχείλισης των ρεμάτων, που εμφανίζονται κατά καιρούς.
Με έργα όπως αυτό, τόνισε, προστατεύουμε το περιβάλλον, την περιουσία των ανθρώπων και εν τέλει τον ίδιο τον άνθρωπο. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και προσφέρουν ασφάλεια στην καθημερινότητά τους.
Οι εργασίες αφορούν στην κατασκευή τεχνικών έργων για τη διευθέτηση του τμήματος του ρέματος από τη θέση «Καραμάνη» μέχρι τη θέση «Τσαλαβούρα» συνολικού μήκους 193 μέτρων, το οποίο συμβάλλει στην κεντρική κοίτη του χειμάρρου Μελιβοίας, με σκοπό την προστασία τμημάτων του οικισμού της Μελιβοίας από φαινόμενα πλημμύρας. Η διευθέτηση ξεκινά από τον ασφαλτόδρομο που κινείται στο όριο του οικισμού και τέμνει το ρέμα. Από το σημείο αυτό το έργο ανέρχεται προς τα ανάντη. Εξαιτίας της πολύ μεγάλης κλίσης διαμορφώνονται συνεχείς καταβαθμοί μέγιστου ύψους 1,0 μ. Ανά διαστήματα διαμορφώνονται τοιχώματα αγκύρωσης στο έδαφος βάθους 1,50 μ. Η διαμόρφωση του ρέματος χωρίζεται σε δύο τμήματα: Το πρώτο τμήμα, μήκους 85 μέτρων, διαμορφώνεται με ανοικτή ορθογωνική διατομή 1,80 Χ 1,10 μ. ενώ το δεύτερο τμήμα, μήκους 108 μέτρων, διαμορφώνεται με κλειστή διατομή 1,00 Χ 1,50 μ.
Με την ολοκλήρωση του έργου υποστηρίζεται η αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού της Μελιβοίας.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και συγκεκριμένα από τον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007 – 2013».
Με την ένταξη του παραπάνω έργου ολοκληρώνεται η πρόσκληση με αύξοντα αριθμό 026 της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας για υποβολή προτάσεων στον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στη Θεσσαλία» για τον Κωδικό Θεματικής Προτεραιότητας 53 «Πρόληψη Κινδύνων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013», ο οποίος ανερχόταν σε 35.000.000 ευρώ, με δυνατότητα υπέρβασής του κατά 20%, που αφορούσε σε Αντιπλημμυρικά Έργα προστασίας οικισμών. Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης αυτής, εντάχθηκαν εννέα (9) έργα συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης ύψους 42.124.757,10 ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στο 120% του προϋπολογισμού της και συνεπώς ολοκληρώνεται η δυνατότητα υποβολής περαιτέρω προτάσεων προς χρηματοδότηση.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass