ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ

Νερό από το Κεφαλόβρυσο στην Ελασσόνα!

* ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2013 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:53
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Ένα έργο ζωής και ουσίας για την Ελασσόνα και τους κατοίκους της, που έχει να κάνει με τη μεταφορά άφθονου νερού και την υδροδότηση από τις πηγές του Κεφαλοβρύσου (απέχει από την Ελασσόνα 15 χλμ.), εγκαινιάστηκε χθες το πρωί στις δεξαμενές του Προφήτη Ηλία, στην Ελασσόνα.
Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων Τούμπας, οι ιερείς π. Νικόλαος, π. Δημήτριος και ο διάκονος Χρήστος. Με τις ευχές του, ο κ. Βασίλειος μίλησε για ένα πραγματικό έργο υποδομής για την περιοχή της Ελασσόνας, αφού αφορά στο μεγάλο αγαθό του νερού και την υγεία των κατοίκων.
Ήδη, η Ελασσόνα εδώ και 3 ημέρες πίνει νερό από το Κεφαλόβρυσο, καθώς το νερό του Κεφαλοβρύσου διοχετεύεται στις κεντρικές δεξαμενές του Προφήτη Ηλία. Εκεί γίνεται η χλωρίωση και επεξεργασία του και ρέει άφθονο στο δίκτυο ύδρευσης της Ελασσόνας.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας, σε σύντομο χαιρετισμό του, δεν έκρυψε την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου αυτού έργου, της μεταφοράς του νερού, καθώς το πολύτιμο αυτό αγαθό εξασφαλίζεται για τους κατοίκους της Ελασσόνας. Ακόμη, τόνισε ότι το έργο αυτό είναι ό,τι καλύτερο για την πόλη, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αγαστή συνεργασία, την ανάδοχο εταιρία ΑΤΡΑΞ ΑΤΕ και τον εκπρόσωπό της κ. Αρ. Σουμπενιώτη, τους πρώην προέδρους της ΔΕΥΑΕΛ Ελασσόνας κ. Ιωαν. Ράπτη, Χαρ. Τσιουβελακίδη και τον σημερινό πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Νικ. Καψάλη, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελασσόνας και όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου. Χαρακτηριστική, πάντως, ήταν η αναφορά του κ. Γ. Πασχόπουλου και στην πρόσφατη φωτιά στην ΠΑΠ Ελασσόνας: «Να υπενθυμίσω ότι οι δεξαμενές του Δήμου είναι δίπλα στην ΠΑΠ και αν η φωτιά, που αντιμετωπίσαμε προ ημερών, επεκτεινόταν…δεν θα είχαμε ούτε νερό να πιούμε!».
Μιλώντας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, υπογράμμισε, χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για ένα έργο ουσίας και ζωής, μιλάμε για το νερό. Λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα, θωρακίζει για τα επόμενα χρόνια την Ελασσόνα. Και με αυτό το έργο, χτυπήσαμε τον κακό δαίμονα, το έργο αυτό σπάει τις παθογένειες με τα ημιτελή έργα, με τα έργα που δεν ολοκληρώνονται ποτέ. Όταν συνεργαζόμαστε, έρχονται και τα θετικά αποτελέσματα, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Η άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας φαίνεται και σε αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την Ελασσόνα και τους κατοίκους της».
Με τη σειρά της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, σε σύντομη αναφορά της, στάθηκε στη συνέργεια της Περιφέρειας με Δήμους της Θεσσαλίας, προκειμένου να λυθούν αντίστοιχα προβλήματα με το νερό, σε όλο το Νομό Λάρισας και όχι μόνο. «Υπάρχει πολύ έργο, που πραγματικά έχει άμεση σχέση με την υγεία των κατοίκων της Θεσσαλίας», τόνισε με νόημα η κ. Καραλαριώτου.
Τέλος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας κ. Νικ. Καψάλης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει η ζωτικής σημασίας μεταφορά νερού από το Κεφαλόβρυσο στην Ελασσόνα, ανέφερε κάποια στοιχεία του έργου: «Υπολογίζεται ότι έρχονται 180 με 200 κυβικά την ώρα, λύνοντας το πρόβλημα του νερού για την πόλη της Ελασσόνας και δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους της πόλης. Το έργο είχε ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στη Θεσσαλία», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007-2013 και στοίχισε 1.200.000 ευρώ. Η σύμβαση υπεγράφη στις 7 Φεβρουαρίου 2011 και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στις 27 Απριλίου 2013.
Παρόντες ακόμη, εκτός των προαναφερομένων, στην τελετή των εγκαινίων και…στο καθιερωμένο άνοιγμα της βάνας ήταν: η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Μαρία Μαμάρα, ο γενικός διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κων. Μέγας, ο πρώην βουλευτής κ. Ιωάν. Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ελασσόνας κ. Θεοδ. Λιάπης, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πέτρος Χατζήνας, οι αντιδήμαρχοι κ. Μιλτ. Βαρσάμης, Νικ. Γάτσας, Ιωαν. Δραγατσίκης, Δημ. Έξαρχος, Ιωαν. Νάνος, Φώτ. Τζιόκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κων. Γκόγκου – Λούκα, Ι. Ράπτης, Τηλέμ. Γκαμπέτας, Χαρ. Τσιουβελακίδης, Κ. Ιγγλέζος, Δημ. Κατσιαφλιάκας, Γ. Καστανάρας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Δημ. Οικονόμου, το προσωπικό της ΔΕΥΑ Ελασσόνας και εκπρόσωποι φορέων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass