ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΛΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Κατεδαφίστηκε τμήμα της τυρναβίτικης ιστορίας

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2013 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:53
ΤΥΡΝΑΒΟΣ ( Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Τις κατεδαφίσεις και διανοίξεις οδών και πεζοδρομίων εντός της πόλης του Τυρνάβου και των υπόλοιπων οικισμών του Δήμου συνεχίζει η αντιδημαρχία Έργων και Πολεοδομίας και αυτή της Καθαριότητας.
Χθες σε ένα ιστορικό τμήμα του παλαιού Τυρνάβου στην πλατεία Αγοράς μετά από χρόνια εγκατάλειψης κατεδαφίστηκαν μια σειρά ιστορικών καταστημάτων στην περιοχή. Εκεί που κάποτε οι ιστορικές ταβέρνες και τα καπηλειά της πόλης φιλοξένησαν χιλιάδες θαμώνες από τις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά και μεγάλες προσωπικότητες που επισκέφθηκαν τον Τύρναβο, όπως ο μεγάλος ποιητής της Ρωμιοσύνης Γιάννης Ρίτσος. Έτσι οι ταβέρνες του Σκρόπιου, η ιστορική Μαμμαλή και άλλες πέρασαν στη λήθη της τυρναβίτικης ιστορίας, αφού τα κτίρια που τις φιλοξενούσαν είχαν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους (λόγω παλαιότητας) και αποτελούσαν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.
Έτσι και με σκοπό να συνεχιστεί η προσπάθεια του Δήμου για την πλήρη αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης του Τυρνάβου, μετά την πλήρη ανακατασκευή του κτιρίου του ΚΑΠΗ Τυρνάβου και την πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου μπροστά από αυτό, έγιναν όλες οι σύννομες ενέργειες και κατεδαφίστηκαν όλα τα παλαιά και επικίνδυνα κτίρια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη ρυμοτομική αναβάθμιση της περιοχής, μιας και διαπλατύνονται οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια του ιστορικού κέντρου, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης στο κέντρο του Τυρνάβου, έως ότου οικοδομηθούν οι αδόμητοι χώροι από τους ιδιοκτήτες τους.
 Όπως δήλωσε μάλιστα στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος «ο στόχος μας, που είναι η ποιοτική, οικοδομική και οικιστική ανάπτυξη του Δήμου μας επιτυγχάνεται με την κατεδάφιση παλαιών και ετοιμόρροπων κτισμάτων και με τη διάνοιξη υφισταμένων και νέων οδών. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει άοκνα το μεγάλο έργο της αναβάθμισης και διάνοιξης οδών σε ολόκληρο τον Δήμο Τυρνάβου, με γνώμονα πάντα την ποιότητα ζωής των πολιτών».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass