Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ

Τέρμα το «εις υγείαν των κορόιδων»

* Διαδικασίες εις βάρος μεγαλοοφειλετών που αδιαφορούν, στη λογική της ισονομίας με τους συνεπείς δημότες

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2013 20:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:55
Συστηματική προσπάθεια προκειμένου να εισπραχθούν παλιές οφειλές δημοτών κάνει η δημοτική αρχή Κιλελέρ με στόχο να είναι ο Δήμος οικονομικά αυτάρκης και εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις προς τους δημότες και τους προμηθευτές του.
«Η πολιτική που υλοποιούμε», εξήγησε ο δήμαρχος Ρίζος Κομήτσας στους συνεργάτες του, «υπηρετεί τη λογική ότι δεν είναι δυνατόν οι πολλοί να φορτώνονται τα χρέη κάποιων λίγων «εξυπνάκηδων», οι οποίοι σφυρίζουν αδιάφορα όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής προς τον Δήμο».
Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΥΑ Κιλελέρ προχωρά σε διακοπές υδροδότησης όσων οφείλουν μεγάλα ποσά και αδιαφορούν για την εξόφλησή τους. Ενώ στις δημοτικές αρδευτικές γεωτρήσεις έχουν τοποθετηθεί ειδικές ηλεκτρονικές κάρτες και ο Δήμος προεισπράττει τα τέλη από τους αρδευτές υποχρεώνοντας τους οφειλέτες να καλύπτουν και παλιά τους «ανοίγματα».
Επίσης, σε όσους οφείλουν μεγάλα ποσά από ενοίκια αγροκτημάτων του Δήμου, δημοτικών καταστημάτων ή για άλλους λόγους και αδιαφορούν στις διαρκείς προσκλήσεις – οχλήσεις των δημοτικών υπηρεσιών για ρύθμιση και τμηματική αποπληρωμή των οφειλών τους, ο Δήμος Κιλελέρ δεν διστάζει να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες διεκδίκησης, δρομολογώντας ακόμη και κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων.
Όπως δηλώνει ο κ. Κομήτσας, «με τον τρόπο αυτό η δημοτική δεν επιδιώκει να κατάσχει την περιουσία κανενός αλλά να τιμήσει εμπράκτως τους συνεπείς δημότες. Στέλνοντας μήνυμα σε όσους είχαν «καλομάθει», ότι η όποια ανοχή του παρελθόντος από τους Καποδιστριακούς Δήμους έχει τελειώσει και ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν να το παίζουν κάποιοι «έξυπνοι» διάγοντας «εις υγείαν των κορόιδων».
Ζ.
 

Σχετικά Άρθρα