Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ:

Να γίνει σταθμός του προαστιακού στην Ιτέα

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2013 20:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:55
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Άμεση και ουσιαστική παρέμβαση για την εξυπηρέτηση των πολιτών , αλλά και την ανάδειξη των Τεμπών και μέσω του σιδηροδρόμου, κάνει με επιστολή του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος προς τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με κοινοποίηση ταυτόχρονα προς τον γενικό γραμματέα Μεταφορών και τους πρόεδρους της ΤΡΕΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, για τη δημιουργία σταθμού του προαστιακού σιδηροδρόμου στα Τέμπη.
Δεδομένου ότι το αίτημα αυτό είναι μεγάλης σπουδαιότητας για τους δημότες και το σύνολο του Δήμου Τεμπών. Ο κ. Κολλάτος καλεί τόσο τον υπουργό , όσο και τα άλλα στελέχη να εξετάσουν με σοβαρότητα κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης της συγκεκριμένης πρότασης, καθώς και το ενδεχόμενο υλοποίησής του.
Αναλυτικότερα ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος στην επιστολή του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο νεοσύστατος Δήμος Τεμπών βρίσκεται γεωγραφικά στο κέντρο της χώρας και τον διασχίζουν τόσο το εθνικό δίκτυο, όσο και ο κεντρικός σιδηροδρομικός άξονας της χώρας.
Επίσης ο κ. Κολλάτος σημειώνει ότι σε ό,τι αφορά τη σιδηροδρομική γραμμή, ο μόνος σταθμός του σύγχρονου προαστιακού σιδηροδρόμου από τη Λάρισα έως τον όμορο νομό Πιερίας είναι αυτός του Σ.Σ. Ραψάνης. Τονίζει ακόμα ότι ο Δήμος Τεμπών περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Γόννων, Μακρυχωρίου, Νέσσωνος, καθώς και τη διευρυμένη ιστορική κοινότητα Αμπελακίων – Τεμπών, της οποίας οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση μόνο σε οδικό δίκτυο.
Και ο κ. Κολλάτος Συνεχίζει στην επιστολή του:
«Αν υπολογίσουμε τις συνεχείς καταργήσεις δρομολογίων του ΚΤΕΛ εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσκολία που δημιουργείται στην καθημερινή μετακίνηση πολλών ανθρώπων που απασχολούνται μακριά από τον τόπο διαμονής τους, αλλά και μαθητών που παρακολουθούν μαθήματα και εξωσχολικές δραστηριότητες στη Λάρισα.
Η δυσκολία αυτή ενισχύεται από το αυξημένο κόστος μετακίνησης, αλλά κυρίως από την έλλειψη ασφάλειας που συνεπάγεται μία καθημερινή χρήση του ήδη επιβαρημένου οδικού δικτύου, επαρχιακού και εθνικού, ενώ ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες η οδική σύνδεση διακόπτεται συχνά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών».
Ο δήμαρχος Τεμπών αναφέρεται σε ένα πληθυσμιακό μέγεθος 15.000 ανθρώπων που μετακινούνται σε καθημερινή βάση, χωρίς να υπολογιστεί το πλήθος των επισκεπτών τους θερινούς μήνες.
 Και ο κ. Κολλάτος συνεχίζει: « Η περιοχή μας όμως παρουσιάζει και έντονο ιστορικό , αρχαιολογικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, το οποίο ενισχύσαμε σαν Δημοτική Αρχή με δίκτυο πολιτιστικών δομών που πρόσφατα δημιουργήσαμε, όπως δημοτική πινακοθήκη, μουσεία, φεστιβάλ αφήγησης, ενώ στη διάρκεια του χρόνου γίνονται πλείστες εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο.
Η περιοχή μας παρουσιάζει επίσης έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον, γεωλογικό και οικολογικό, αλλά και μεγάλη οικονομική δραστηριότητα.
Η ανάδειξη όλων όσων σας αναφέραμε δύναται να γίνει με τη δημιουργία ενός σταθμού του προαστιακού σιδηροδρόμου στην Τ.Κ. Ιτέας. Η ύπαρξη του εν λόγω σταθμού θα έχει αμοιβαία οφέλη τόσο για την περιοχή και τους κατοίκους της, όσο και για τον οργανισμό σας, καθώς το αυξημένο μεταφορικό έργο θα αποφέρει επιπλέον έσοδα».
Και ο κ. Κολλάτος καταλήγει: Από την πλευρά μας, ως δημοτική αρχή κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να άρουμε τη γεωγραφική απομόνωση της περιοχής και γι΄αυτό ευελπιστούμε να αξιολογήσετε δεόντως την πρότασή μας».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass