Η ΠΟΛΗ ΕΡΗΜΩΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ …ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

«Μεταναστεύσεις» του Αυγούστου…

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2013 3:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:56
Ψυχή δεν κυκλοφορούσε το σαββατοκύριακο στη Λάρισα. Ο Αύγουστος έκανε ποδαρικό με υψηλές θερμοκρασίες που ανάγκασαν τους Λαρισαίους να φύγουν για τα παράλια αλλά και τα βουνά, αναζητώντας δροσιά. Μπορεί οι διακοπές πλέον να ανήκουν στο παρελθόν και καθημερινά η πόλη να σφύζει από ζωή, οι εξορμήσεις του σαββατοκύριακου όμως καλά κρατούν. Παρά το γεγονός ότι οι βουτιές πέρα από δροσιστικές έχουν γίνει και «αλμυρές» για την τσέπη του κόσμου (καύσιμα, διόδια, καφέδες και φαγητό), η ανάγκη για φυγή από την φλεγόμενη Λάρισα και τη ρουτίνα της καθημερινότητας εξακολουθεί να υπερισχύει. Αυτά για τους τυχερούς... γιατί υπάρχουν και οι άλλοι. Εκείνοι που για διαφόρους λόγους δεν κατάφεραν να βρεθούν πλάι στο κύμα και επέλεξαν να μην κουνήσουν ρούπι από τα σπίτια τους, με τα κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες να έχουν την τιμητική τους, ενώ κίνηση παρατηρήθηκε και στα άλση και πάρκα της πόλης όπου αρκετοί αναζήτησαν τη φυσική δροσιά των δέντρων.
Οι θερμοκρασίες αυτής της εβδομάδας θα εξακολουθήσουν να είναι υψηλές, δίχως όμως να ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς κελσίου, ενώ η απουσία ανέμων και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας θα κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Για τις ημέρες αυτές απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες.
ΟΔΗΓΙΕΣ
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ έχουν εκδώσει ειδικές οδηγίες προφύλαξης για τους ηλικιωμένους και τα νεογνά. Συγκεκριμένα.
• Το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον είναι επικίνδυνο για τους ηλικιωμένους και για το λόγο αυτό αν ο δροσισμός του διαμερίσματος στη μεγάλη ζέστη είναι δύσκολος, προτιμότερη είναι η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε δροσερότερες περιοχές της χώρας, όταν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα.
• Αν η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε παραθαλάσσια περιοχή ή σε βουνό δεν είναι εύκολη, τότε η παραμονή τους στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών είναι μια σχετικά εύκολη λύση.
• Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά, κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό, αφού όμως έχει δροσιστεί και μείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα.
• Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, καλό θα είναι να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.
• Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Προτιμότερο είναι τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
• Όταν κάνει ζέστη να τους προσφέρονται συχνά, εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και άλλα υγρά όπως χαμομήλι, νερό, κλπ.
• Τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.
• Καλό είναι τα παιδιά να μην παραμένουν πολύ ώρα στον ήλιο μετά το μπάνιο και να φορούν πάντα καπέλο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass