ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Μ’ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ!

Ραδιόφωνο στα... χαρτιά η ΕΡΑ Λάρισας

* Σε «μεταβατική» λειτουργία οι 12 από τους 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΑ αλλά με ελάχιστο προσωπικό (4-5 εργαζόμενοι) ο καθένας

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2013 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:57
Του Γιώργου Μακρή
Μ’ ελάχιστο προσωπικό, στο οποίο συγκαταλέγεται μόνο ένας δημοσιογράφος και πολλά... ερωτηματικά αναμένεται να (επανα)λειτουργήσει η ΕΡΑ Λάρισας στο πλαίσιο λειτουργίας του μεταβατικού φορέα της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης για διάστημα δύο ή ενδεχομένως και περισσότερων μηνών.
Σύμφωνα με την (δεύτερη) προκήρυξη του υπουργείου Οικονομικών για την πρόσληψη επιπλέον 1.453 εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δύο μηνών στο μεταβατικό φορέα της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Λάρισας πρόκειται να καλυφθούν οι εξής πέντε θέσεις:
-Δημοσιογράφου,
- Μουσικού παραγωγού – επιμελητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ),
- Ηλεκτρονικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ)
-Διοικητικών – Οικονομικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ)
-και Τεχνικών – Ηλεκτρονικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).
Μέχρι το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, στην ΕΡΑ Λάρισας εργάζονταν 14 άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις δημοσιογράφοι, πέντε τεχνικοί, δύο μουσικοί παραγωγοί και τρεις διοικητικοί. Άλλοι τόσοι εργάζονταν στην ΕΡΑ Βόλου η οποία δεν πρόκειται να λειτουργήσει ξανά.
Ως εκ τούτου η απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει η ΕΡΑ Λάρισας όπως και οι υπόλοιποι 11 περιφερειακοί σταθμοί που διατηρούνται με 4-5 προσωπικό δημιουργεί ερωτηματικά:
-Τι είδους πρόγραμμα θα εκπέμπουν μ’ έναν δημοσιογράφο κι έναν μουσικό παραγωγό;
-Με τι θα ασχολείται ο δημοσιογράφος; Με την παρουσίαση εκπομπών; Με τη σύνταξη δελτίου (τοπικών) ειδήσεων και την εκφώνησή του; Με την κάλυψη της τοπικής ειδησεογραφίας;
-Ποιο θα είναι το μέλλον αυτών των ραδιοφωνικών σταθμών μετά τους δύο μήνες με δεδομένο ότι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν πει κατ’ επανάληψη ότι θα διατηρηθούν μόνο ελάχιστα περιφερειακά ραδιόφωνα στις ακριτικές περιοχές για εθνικούς λόγους;
ΠΟΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ
ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ
Ανάλογα είναι τα ερωτήματα αλλά και ο αριθμός των προσλήψεων και στους υπόλοιπους 11 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που θα διατηρηθούν προσωρινά. Συγκεκριμένα, σ’ όλους τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς θα προσληφθεί ένας δημοσιογράφος και ένας μουσικός παραγωγός/επιμελητής και ακόμη:
-ΡΣ Μυτιλήνης: 2 τεχνικοί, κανένας διοικητικός
-ΡΣ Ηρακλείου: 1 δημοσιογράφος, 1 διοικητικός
-ΡΣ Ιωαννίνων: 1 τεχνικός, 1 διοικητικός
-ΡΣ Κέρκυρας: 2 τεχνικοί, 1 διοικητικός
-ΡΣ Κοζάνης: 2 τεχνικοί, 1 διοικητικός
-ΡΣ Κομοτηνής: 2 τεχνικοί, 1 διοικητικός
-ΡΣ Λάρισας: 2 τεχνικοί, 1 διοικητικός,
-ΡΣ Ορεστιάδας: 3 τεχνικοί, κανένας διοικητικός
-ΡΣ Πάτρας: 2 τεχνικοί, 1 διοικητικός
-ΡΣ Ρόδου: 2 τεχνικοί, 1 διοικητικός
-ΡΣ Τρίπολης: 2 τεχνικοί, 1 διοικητικός
-ΡΣ Φλώρινας: 2 τεχνικοί, 1 διοικητικός.
Αντίθετα, διακόπτουν οριστικά τη λειτουργία τους οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί Καλαμάτας, Βόλου, Ζακύνθου, Καβάλας, Πύργου, Σερρών και Χανίων.
ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ
ΚΑΙ ΤΑ... ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ
Ενώ οι θέσεις είναι πανομοιότυπες, τα προσόντα που κρίνονται αναγκαία για την κάλυψη των θέσεων είναι διαφορετικά κι αυτό συγκαταλέγεται στα αξιοπερίεργα των προσλήψεων για τις οποίες διακινείται η εκτίμηση ότι είναι εν πολλοίς «φωτογραφικές». Συγκεκριμένα, για την (ίδια) θέση Διοικητικού – Οικονομικού, στους τρεις περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ χρειάζεται πτυχίο ΑΕΙ, σε άλλους τρεις πτυχίο ΤΕΙ, σε τέσσερις απολυτήριο Λυκείου, ενώ στους εναπομείναντες δύο δεν πρόκειται να καλυφθεί η θέση...
ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ
ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ
Άγνωστο παραμένει πότε θα λειτουργήσουν τα περιφερειακά ραδιόφωνα της ΕΡΑ καθώς στην προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού του μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης αναφέρεται το εξής: «Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνεται σταδιακώς, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες και μόλις καταστεί ελεύθερη η χρήση των εγκαταστάσεων των Ραδιομεγάρων Αγ. Παρασκευής (Αθήνα) και Θεσσαλονίκης της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε.»
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πάντως να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους αποκλειστικά μέσω διαδικτύου στους ιστότοπους www.minfin.gr και www.minpress.gr (μέχρι τα μεσάνυχτα της προσεχούς Παρασκευής 9 Αυγούστου). Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο ειδικότητας και κατηγορίας προσωπικού.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass