ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΘΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Ξεκινά το Κτηματολογικό Γραφείο Λάρισας

* Πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2013 2:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:57
Του Δημήτρη Βάλλα
Ενημερωτική συνάντηση με αφορμή τη λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Λάρισας που ξεκινά τις εργασίες του από τις 16 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Δ.Σ.Λ κ. Δημήτρης Κατσαρός, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου του Εφετείου Λάρισας κ. Ι. Κόνσουλας , η Υποθηκοφύλακας Λάρισας και Προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου Λάρισας κ. Αντιγόνης Σδούγκα κ.α ενώ η ενημέρωση έγινε με πρωτοβουλία της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ» από την κ. Ρένα Κουκούτση.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Αναφερόμενος στη λειτουργία του Γραφείου Λάρισας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτρης Κατσαρός, θα επισημάνει τη σημασία της για την περιοχή μας και θα τονίσει:
 «Η έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Λάρισας από τις 16 Αυγούστου 2013 αποτελεί σημαντική αλλαγή στο τομέα των μεταβιβάσεων των ακινήτων αφού κατά την ημερομηνία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των πρώτων εγγραφών από τους κτηματολογικούς πίνακες στο κτηματολογικό βιβλίο οι οποίες καταχωρίζονται πλέον ως αρχικές εγγραφές.
 Παράλληλα επέρχονται επιμέρους αλλαγές και συνέπειες που έχουν σχέση με την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Λάρισας. Βασικό στοιχείο πλέον στη συναλλαγή του πολίτη αποτελεί το ακίνητο και όχι ο δικαιούχος αυτού, ενώ όλες οι νομικές πληροφορίες που αφορούν το ακίνητο απεικονίζονται στο κτηματολογικό φύλλο. Ακόμη η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου έχει και μια συνέπεια την οποία πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες, αποτελεί δηλαδή και την αφετηρία έναρξης προθεσμίας για άσκηση δικαιωμάτων πολιτών που θα θιγούν από ανακριβείς ενδεχομένως εγγραφές και για διορθώσεις που πρέπει να γίνουν κατά κανόνα εντός πενταετίας για τους κατοίκους Ελλάδος, εντός επτά ετών για το Δημόσιο, για κατοίκους εξωτερικού, ή εργαζόμενους κατά τη λήξη της προθεσμίας στο εξωτερικό και γι’ αυτούς που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα κατά την τελευταία διετία της πενταετούς κατά τα ως άνω προθεσμίας, η προθεσμία για την άσκηση της αγωγής δεν συμπληρώνεται πριν από την πάροδο διετίας από την οριστική εγκατάστασή τους στην Ελλάδα».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass