ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 260 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ

Την πρώτη «πράσινη» ταράτσα αποκτούν τα Φάρσαλα

* Ο Δήμος Φαρσάλων συγκαταλέγεται στους τρεις Δήμους εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης που λαμβάνουν χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2013 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:59
Την πρώτη «πράσινη» ταράτσα αποκτούν τα Φάρσαλα καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Περιβάλλοντος, εντάχθηκε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα η πρόταση του Δήμου Φαρσάλων για τη δημιουργία «πράσινου δώματος» στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο της πόλης.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 257 χιλ. ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) στο πλαίσιο δράσης για πράσινα δώματα στις ταράτσες σχολείων και άλλων κτιρίων του δημοσίου.
Συνολικά στο ΕΠΠΕΡΑΑ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, εντάσσονται 87 τέτοια έργα συνολικού προϋπολογισμού 14,8 εκατ. ευρώ. Στη συντριπτική πλειονότητά τους τα έργα αφορούν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Ο Δήμος Φαρσάλων συγκαταλέγεται στους τρεις Δήμους εκτός Αττικής – Θεσσαλονίκης που μετά από αξιολόγηση η πρότασή τους κρίθηκε επιλέξιμη και ως εκ τούτου εντάχθηκε στο πρόγραμμα (οι άλλοι δύο είναι η Πάτρα και το Ηράκλειο, ενώ αξιολογήθηκε κι ένα έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου).
ΟΦΕΛΗ
Πράσινα δώματα πρόκειται να δημιουργηθούν σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ωδεία, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα, κολυμβητήρια αλλά και σε κτίρια διοίκησης του δημοσίου.
Τα οφέλη από ένα πράσινο δώμα είναι σημαντικά:
-Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια του δημοσίου, κατά τη θερινή και χειμερινή περίοδο.
-Βελτίωση των θερμικών, οπτικών και περιβαλλοντικών συνθηκών στα δημόσια κτίρια.
-Βελτίωση του μικροκλίματος της ευρύτερης περιοχής στην οποία εντάσσεται το κτίριο της παρέμβασης
-Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Ένα κτίριο με πράσινο δώμα διατηρείται πιο δροσερό το καλοκαίρι και πιο ζεστό τον χειμώνα, παρέχει καλύτερη ηχομόνωση και προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ενώ σημαντική είναι και η αισθητική παρέμβαση στην πόλη.
«Με τη δημιουργία πρασίνου στις ταράτσες των σχολείων και των δημοσίων κτιρίων εξοικονομούμε ενέργεια, αυξάνουμε το πράσινο στους αστικούς χώρους, μειώνουμε τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου. Με λίγα λόγια επενδύουμε στο περιβάλλον, μέσα στις αστικές περιοχές, εκεί δηλαδή που έχουμε τη μεγαλύτερη ανάγκη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Καλαφάτης.
ΚΙ ΑΛΛΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ο Δήμος Φαρσάλων, όπως επισήμανε στην «Ε» ο δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε «πράσινα» προγράμματα και πρόσφατα εγκρίθηκαν άλλα δύο για την ενεργειακή αναβάθμιση έξι σχολείων προϋπολογισμού 800 χιλ. ευρώ το ένα, του γυμναστηρίου και δύο παιδικών σταθμών προϋπολογισμού 400 χιλ. ευρώ το δεύτερο.
Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε επίσης η ένταξη του Δήμου Φαρσάλων στο πρόγραμμα «πράσινη κοινότητα» με τους πέντε οικισμούς του Ευυδρίου όπου θα ωφεληθούν επίσης με έργα ενεργειακής αναβάθμισης 250 κατοικίες και δημόσια κτίρια συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.
ΜΑΚ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass