ΕΞΟΦΛΕΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΕΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ

Μοιράζει χρήματα ο Δήμος Τυρνάβου

* ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2013 3:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:59
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Σε συνέχεια των πληρωμών για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Τυρνάβου προς τρίτους προμηθευτές και εργολάβους δημοσίων έργων και επιπρόσθετα της πλήρους εξάλειψης του χρέους του Δήμου Τυρνάβου και των Νομικών του προσώπων προχωρεί η Δημοτική Αρχή, υπό την επίβλεψη του αρμοδίου αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Βαγγέλη Μουσιάρη. Συγκεκριμένα, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε χρήματα για οφειλές τρίτων προμηθευτών στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς συνολικού ποσού 305.000 ευρώ, που αφορούν σε οφειλές του έτους 2010.
Πρόκειται ουσιαστικά για τη μερική εξόφληση – β’ φάση – των χρεών του οικονομικού έτους 2010, μιας και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, αναμένεται η πλήρης εξόφληση ολόκληρου του έτους 2010 και μέρους του έτους 2011.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Τυρνάβου έως και σήμερα έχει εξοφλήσει πλήρως όλες τις οφειλές του από τα οικονομικά έτη 2007, 2008, 2009 και μέρους του 2010, ενώ έχουν ξεχρεωθεί και υφίσταται αποθεματικό σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα, όπως ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής, η Μουσική Σχολή και το «Δελήχειο» Ίδρυμα. Επιπρόσθετα έχουν πληρωθεί ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και χρημάτων από δημοτικούς πόρους - συνολικού ποσού 2.700.000 ευρώ, με ειδική μέριμνα να πληρωθούν και εναπομείναντα χρέη του 2006 – περίπου 80.000 ευρώ - ενώ αναμένεται έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2011 να εξοφληθούν πλήρως όλες οι απαιτήσεις και του 2012.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη εξόφληση των πιστωτών του Δήμου – που ως επί το πλείστον είναι δημότες Τυρνάβου και έτσι ενισχύεται και η τοπική οικονομία - και την ανάκτηση της πιστοληπτικής του ικανότητας, όπως και συμβαίνει, με κυριότερο όμως αποτέλεσμα το σβήσιμο του ελλείμματος του Δήμου.
Μιλώντας στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος δήλωσε: «Η αποπληρωμή του χρέους του Δήμου μας και ιδιαιτέρως η πληρωμή των πιστωτών του αποτελεί σαφή ένδειξη πλήρους νοικοκυρέματος των οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου Τυρνάβου. Αποτελεί συγχρόνως έναυσμα οικονομικής τόνωσης της ντόπιας οικονομίας, αφού αποδεικνύεται τόσο το φερέγγυο πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής όσο και η έμπρακτη απόδειξη ενδιαφέροντος για τον εμπορικό κόσμο του Τυρνάβου. Πληρώσαμε όλα τα οικονομικά έτη έως και το 2010. Πληρώνουμε τώρα και σε τρεις δόσεις τα χρέη του οικονομικού έτους 2010, τα οποία ήταν αυξημένα, κυρίως στον πρώην Δήμο Αμπελώνα , ενώ ήδη η Οικονομική Υπηρεσία ενταλματοποιεί χρέη του 2011. Στόχος μας η πλήρης εξόφληση όλων των πιστωτών του Δήμου μας, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε το παραγωγικό μας έργο, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του εμπορικού μας κόσμου και την ισότιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass