ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΚΑ

Στερνό αντίο για τον αιώνιο έφηβο πρώην κοινοτάρχη του Πυργετού

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2013 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:59
ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
 Η συγκίνηση μεγάλη χθες για τον πρώην κοινοτάρχη Πυργετού, αντιστασιακό, πρώην αντιδήμαρχο και συνεργάτη της «Ε» στην ευρύτερη περιοχή για δεκαετίες, τον αιώνιο έφηβο Γιάννη Τζίκα 79 χρόνων ο οποίος κηδεύτηκε χθες στις 11 το πρωί από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου Πυργετού.
Στην εξόδιο ακολουθία κυριολεκτικά ολόκληρος ο Πυργετός ήταν εκεί για να τιμήσει τον άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του και αγωνίστηκε για τα κοινά. Μάλιστα με απόφαση του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου σε ένδειξη τιμής στον μεγάλο άνδρα τα δημαρχιακά καταστήματα της δημοτικής ενότητας Πυργετού έμειναν κλειστά χθες για τρεις ώρες ενώ στο σύνολο του Δήμου Τεμπών, ακόμα και στην παραλία των Μεσαγγάλων όπου κυματίζουν οι γαλάζιες σημαίες αυτές ήταν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους.
Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος. Ο κ. Ιγνάτιος στην ομιλία του για τον αείμνηστο Γιάννη Τζίκα μίλησε για τον καλοπροαίρετο άνθρωπο, τον κοινοτάρχη που υποδέχτηκε τον σεβασμιότατο όταν ανέλαβε την πνευματική ηγεσία της Μητρόπολης και των πιστών με αγάπη και σεβασμό. Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ακόμα: «Καταθέτουμε ευγνωμοσύνη στον Γιάννη Τζίκα, τον γνήσιο Πυργετινό ο οποίος προσέφερε στα κοινά του τόπου του αλλά και γενικότερα». Ο μητροπολίτης μίλησε επίσης και γενικότερα, για εκείνους που προσφέρουν στα κοινά σημειώνοντας ότι: «Είμαστε υπόχρεοι και τα πρόσωπα αυτά είναι απαραίτητα στην κοινωνία μας». Για τον εκλιπόντα Γιάννη Τζίκα ο σεβασμιότατος σημείωσε ότι «Βγήκε από το δοκιμαστήριο της εξουσίας καλός άνθρωπος και του ευχόμαστε ο Κύριος να τον κατατάξει ανάμεσα στους αγίους και τους δικαίους».
Επίσης συγκινητική ήταν η ομιλία του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο θλιβερό καθήκον που έφερε όλους εκεί, να τιμήσουν και να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, έναν εξαίρετο άνθρωπο, έναν αγωνιστή της Δημοκρατίας, τον δικό τους Γιάννη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Και ο κ. Κολλάτος συνέχισε: «Ενας άνθρωπος με δημοκρατική παιδεία, με έντονη αντιστασιακή δραστηριότητα, με ανιδιοτελή προσφορά και αγάπη για τον τόπο του.
Διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος από το 1978-1981 και από το 1990-1994. Υπήρξε ο τελευταίος κοινοτάρχης Πυργετού-πριν τον «Καποδίστρια»-την περίοδο 1994-1998. Από το 2002 έως το 2010 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος ασκώντας καθήκοντα αντιδημάρχου το 2003 και το 2006.
Όταν το 2010 του πρότεινα, σημειώνει ο κ. Κολλάτος, να συμμετέχει στην προσπάθειά μας για τον νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Τεμπών εμφανώς συγκινημένος μου είπε: «Σας ευχαριστώ για την τιμητική πρόταση, έπρεπε να είμαι δέκα χρόνια μικρότερος, αλλά είμαι σίγουρος για την επιτυχία σου». Πανηγύρισε σαν μικρό παιδί την εκλογή μας σαν νέα δημοτική αρχή και από τότε σχεδόν σε καθημερινή βάση μου τηλεφωνούσε να με συμβουλέψει, να κάνει τις παρατηρήσεις του, να με επαινέσει, να εκφράσει τις ανησυχίες του για τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι μας. Αισθανόταν αρκετά υπερήφανος όταν του ζητούσα την άποψή του για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τον ευχαριστούμε για το ήθος του, την έμφυτη σεμνότητα και ευγένειά του, την ειλικρίνεια, την εντιμότητά του, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά και τη μεγαλοσύνη του.
Διαμόρφωσε συνειδήσεις και δημιούργησε έναν νέο κώδικα πολιτικής, ηθικής και θεσμικής συμπεριφοράς αλλά και ένα πρότυπο στάσης ζωής.
Ο Γιάννης Τζίκας, μπορεί να μην είναι πια ανάμεσά μας, αλλά η ανάμνησή του θα είναι ολοζώντανη για πάντα».
Και ο δήμαρχος Τεμπών κατέληξε λέγοντας:
«Δεσμεύομαι όχι ως δήμαρχος αλλά και ως άνθρωπος που είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από πολύ κοντά, ότι ο σεβασμός στη μνήμη του θα οδηγήσει τους συνεργάτες μου και μένα σε ένα πράγμα, σε μία κατεύθυνση: στην πιο έντονη προσπάθεια για την υλοποίηση των οραμάτων και των ιδανικών του.
θα ΄σαι για πάντα ανάμεσά μας.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης μίλησαν επίσης ο Πυργετινός Κώστας Γιαννούλας, πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Δελημιχάλης και η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Δελημιχάλη.
Τον για δεκαετίες ανταποκριτή της «Ε» στην περιοχή, δικό μας άνθρωπο και δάσκαλο για εμάς τους νεότερους Γιάννη Τζίκα τίμησε και η εφημερίδα μας με την παρουσία αντιπροσωπείας δημοσιογράφων με επικεφαλής τον διευθυντή σύνταξης κ. Χρήστο Τσαντήλα.
Στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθηκαν επίσης ο τέως δήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Νίκος Βαλσαμόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Τσάτσαρης, Αστέριος Σαΐτης, Μιχάλης Καρατέγος, Μπουζέκης Ευθύμιος, ο πρώην κοινοτάρχης κ. Βασίλειος Ρήγας, ο γνωστός αντιστασιακός και υπ. βουλευτής της ΕΔΑ κ. Σωτήρης Κολλάτος, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και νυν των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, κ. Νίκος Τζίκας ο γνωστός ιδιοκτήτης του ομώνυμου διαφημιστικού γραφείου κ. Γιάννης Τζίκας, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ και δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Τσεργάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Ρήγας, Θεόδωρος Κουτσοδήμος, Γιώργος Έξαρχος, Γρηγόρης Δήμου και Δημήτρης Μαϊμάρης. Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Πυργετού και Κρανιάς κ. Θανάσης Λαϊνας και Γιάννης Μήτσιου και πλήθος κόσμου.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass