ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Τις διαπιστωτικές πράξεις παρέλαβαν χθες οι φύλακες

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2013 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:59
Επισήμως αφύλακτα είναι πλέον τα σχολεία, αφού 60 σχολικοί φύλακες σχολικών μονάδων της Λάρισας παρέλαβαν χθες τις ατομικές διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες τίθενται σε διαθεσιμότητα, με αναδρομική ισχύ από τις 23 Ιουλίου, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση.
Αντιδρώντας στην απόφαση με την οποία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σχολικοί φύλακες της Λάρισας πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Χρ. Κέλλα με τον οποίο δεν συναντήθηκαν λόγω απουσίας του, ενώ αναβλήθηκε και η παράσταση στο γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φίλ. Σαχινίδη αφού χθες το γραφείο του, ήταν κλειστό.
Οι φύλακες διαμαρτυρήθηκαν για την «παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση για την κατάργηση του θεσμού των σχολικών φυλάκων και την απόλυσή τους». Οι φύλακες αρχικά συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του κ. Κέλλα όπου «διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την πλήρη αδιαφορία των βουλευτών του νομού μας».
Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωσή τους, οι φύλακες «συνεχίζουν τον αγώνα τους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο διεκδικώντας νομικά τη δουλειά τους που τους αφαιρέθηκε βίαια και άδικα με το πρόσχημα της θυσίας για τη σωτηρία της χώρας. Ο αγώνας συνεχίζεται με πολλές εκπλήξεις» καταλήγει η ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, οι φύλακες συγκεντρώθηκαν χθες επίσης και στο δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με τον δήμαρχο Λαρισαίων Κων. Τζανακούλη και τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΛ Μ. Μπανιό, με τον κ. Τζανακούλη να τους μεταφέρει την αντίθεση της ΚΕΔΕ στην σχετική απόφαση.
Μετά τη συνάντηση, οι σχολικοί φύλακες μετέβησαν στη Διεύθυνση Κοινωνικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων όπου και παρέλαβαν τις ατομικές διαπιστωτικές πράξεις ενώ όπως τόνισε στην «Ε», εκ μέρους των σχολικών φυλάκων ο κ. Σωτ. Αυγέρης, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Β.Κ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass