ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Δίκτυα αποχέτευσης σε Συκούριο - Γόννους

* ΕΡΓΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2013 20:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:01
ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Στην πραγματοποίηση σημαντικών έργων αναβάθμισης σε δύο από τις μεγαλύτερες κωμοπόλεις του νομού μας, το Συκούριο και τους Γόννους, προχωρά ο Δήμος Τεμπών. Πρόκειται για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στις δύο κωμοπόλεις. Όπως φαίνεται στην πράξη, η σημερινή δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος συνεχίζουν να δείχνουν έμπρακτα τη θέλησή τους για τη βελτίωση των βασικών υποδομών των μεγάλων κωμοπόλεων του Δήμου Τεμπών.
 Πρόκειται για σημαντικά αναπτυξιακά έργα, συνολικού προϋπολογισμού του Συκουρίου ύψους 6.390.870 ευρώ, και των Γόννων 6.665.346 ευρώ.
Με ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον και την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών ο δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος, με την έναρξη της λειτουργίας του «Καλλικρατικού» Δήμου Τεμπών, από τις πρώτες προτάσεις έργων για χρηματοδότηση μέσω επιχειρησιακών προγραμμάτων, που προώθησε ο νεοσύστατος Δήμος, ήταν η δημιουργία οργανωμένων συστημάτων διαχείρισης των αστικών του λυμάτων ιδιαίτερα για τους οικισμούς άνω των 2.000 κατοίκων για τους οποίους επιβάλλεται από τους ευρωπαϊκούς κοινοτικούς κανονισμούς. Εμπόδιο πάντα στεκόταν η ανυπαρξία σχετικών μελετών καθώς αυτές είναι πολυδάπανες και απαγορευτικές για τα οικονομικά δεδομένα των μικρών Δήμων.
Οι συντεταγμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, των συνεργατών και των υπηρεσιών του οδήγησαν στην έγκριση χρηματοδότησης τόσο των μελετών όσο και των έργων κατασκευής των αποχετευτικών δικτύων καθώς και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων των δύο μεγαλύτερων οικισμών του Δήμου Τεμπών αυτών του Συκουρίου και των Γόννων.
Πρόκειται για σημαντικά αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν ολοκληρωτική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των οικιακών λυμάτων των εν λόγω οικισμών και ενδεχομένως μελλοντικά και άλλων μικρότερων.
* Θα συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, και ιδιαιτέρως του υπόγειου υδροφορέα, από τη ρύπανση που υφίσταται σήμερα μέσα από τη βελτίωση της ποιότητας των επιφανειακών υδάτων της περιοχής και του ποταμού Πηνειού και των όμορων με την περιοχή ακτών κολύμβησης
* Θα συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή, η οποία υδρεύεται εξ ολοκλήρου από τα υπόγεια ύδατα.
* Θα οδηγήσουν στην επαναχρησιμοποίηση των αστικών λυμάτων σε διάφορες χρήσεις.
Με το τέλος των απαραίτητων σχετικών διαδικασιών με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΥΠΕΚΑ – απ΄ όπου προέρχεται η χρηματοδότηση – πραγματοποιήθηκαν οι διαγωνισμοί ανάθεσης της πρώτης φάσης που είναι οι μελέτες των έργων, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.
Το μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς υποψηφίων μελετητικών ομάδων (16 ομάδες μελετητών μηχανικών υπέβαλαν συμμετοχή), καθώς και ο κυκεώνας των ενστάσεων και των προσφυγών κατά των πρακτικών των διαγωνισμών αλλά και των αποφάσεων της Προϊσταμένης Αρχής, δημιούργησαν μεγάλες καθυστερήσεις καθιστώντας τον ρόλο των Επιτροπών Διαγωνισμού εξαιρετικά δύσκολο και μακροχρόνιο.
Μιλώντας χθες στην «Ε» ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτος, τόνισε ότι «η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην επίσπευση των διαδικασιών και καθώς το πρώτο στάδιο της ανάθεσης των μελετών βρίσκεται στο πέρας του, στόχο έχει την κατεύθυνση των αναδόχων μελετητών προς την ολοκλήρωση των μελετών εντός του έτους προκειμένου να ξεκινήσουν έγκαιρα οι εργασίες κατασκευής των έργων».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass