Η ΛΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Διήμερο εκπαιδευτικής διαβίωσης

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2013 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:03
 
Διήμερο εκπαιδευτικής διαβίωσης στον Ολυμπο πραγματοποίησαν τα μέλη των Ειδικών Διασωστικών Ομάδων Πολλαπλών Αποστολών (ΕΔΟΠΑ) τη Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων (ΛΕΚ) Λάρισας στον Ολυμπο.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκπαίδευσης τα μέλη της ΕΔΟΠΑ, την πρώτη ημέρα ασχολήθηκαν με την κατασκευή αυτοσχέδιων και τυποποιημένων καταλυμάτων σε ορεινό και δύσβατο έδαφος και παραλλαγή του χώρου αποκρύψεως. Το βράδυ πραγματοποίησαν νυχτερινή άσκηση προσανατολισμού και τήρησης κατεύθυνσης τη νύχτα, με τη χρήση πυξίδας και απόστασης σε ορεινό δύσβατο έδαφος καθώς και ορεινή νυχτερινή πορεία με πλήρη φόρτο.
Την επομένη, τα μέλη των ΕΔΟΠΑ πραγματοποίησαν ορεινή πορεία με πλήρη φόρτο και ανάβαση στην κορυφή Μύτικας του Ολύμπου. Επίσης πραγματοποίησαν άσκηση περισυλλογής, πρώτων βοηθειών και διακομιδής για ιατρική περίθαλψη σε πολυτραυματία, ο οποίος είχε τραυματισθεί σοβαρά στην προσπάθεια του να αναρριχηθεί στην κορυφή του Ολύμπου.
Επικεφαλής της εκπαιδευτικής διαβίωσης ήταν το μέλος της Λέσχης, βετεράνος καταδρομέας, αλεξιπτωτιστής και αυτοδύτης Δημήτριος Καζαμίας. Όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία στα καθήκοντά τους και στις δοκιμασίες που είχε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προκειμένου να είναι έτοιμοι σωματικά και ψυχικά και κυρίως να ανταποκριθούν θετικά σε όποια διασωστική αποστολή τους ανατεθεί. Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής ήταν: Ιωάννης Μακανίκας (πεζοναύτης), Βασίλειος Κατσιάνας (πεζοναύτης), Βασίλης Δεληβέρης (71 Α.Α.) και Στέλιος Μπάρκας (αλεξιπτωτιστής).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass