Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τσαλιγοπούλου - Ολυμπίου στη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα

* ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2013 0:29 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:07
  
ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Άρχισαν ήδη εδώ και μέρες από τον Δήμο Τυρνάβου οι προετοιμασίες για την κορυφαία εκδήλωση του καλοκαιριού, τη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα 2013.
Και φέτος η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση του Δήμου Τυρνάβου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Θα πραγματοποιηθεί για τέσσερις ημέρες, από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ημέρα που συμπίπτει και με την απελευθέρωση του Τυρνάβου και την επομένη του Αμπελώνα από τον τουρκικό ζυγό στις 2 Σεπτεμβρίου 1881.
Χθες από νωρίς το πρωί ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Δημήτρης Χαλούλης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Ντίνος Κέντρας ο οποίος με τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Τυρνάβου ολοκληρώνουν την προετοιμασία του χώρου, ήταν στο χώρο της γιορτής μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Τυρνάβου, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Αμπελώνα κ. Δημήτρη Καστώρη και Κώστα Μπελόγια, καθώς και τον πρώην αντιδήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο κ. Μάκη Αβραμούλη.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Γιορτή Κρασιού κύριο στόχο έχει να προβάλει το κατεξοχήν αγροτικό προϊόν Δήμου Τυρνάβου και της περιοχής που είναι το σταφύλι από το οποίο παράγονται το κρασί και το τσίπουρο.
Ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε και απομένουν η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομεριών. Και φέτος θα φιλοξενηθούν πολιτιστικοί σύλλογοι από άλλες περιοχές οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τους συγκροτήματα μαζί με αυτά του Δήμου Τυρνάβου στο σύνολό τους.
Παράλληλα στη Γιορτή Κρασιού και φέτος θα υπάρξουν εκθέσεις αγροτικών προϊόντων, παλιών αγροτικών αντικειμένων, το περίπτερο της «Ελπίδας», συλλόγων του Αμπελώνα κ.ά.
Και φυσικά το κρασί του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου θα ρέει άφθονο και δωρεάν για τους χιλιάδες επισκέπτες.
 
 
 
 

Σχετικά Άρθρα