ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ

«Εφυγε» ο πρώην δήμαρχος Μακρυχωρίου Ζήσης Λιούπας

* Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2013 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:10
 
ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Έφυγε από τη ζωή μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατο ένας εξαίρετος άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης την οποία υπηρέτησε πιστά για πολλά χρόνια. Ο πρώην δήμαρχος Μακρυχωρίου Ζήσης Λιούπας δεν είναι πια κοντά μας. Από νωρίς χθες το πρωί η είδηση του θανάτου του, κυκλοφορούσε στο νομό από στόμα σε στόμα προκαλώντας θλίψη αλλά παράλληλα και σεβασμό, σε ένα πραγματικό αγωνιστή για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου του.
Η κηδεία του Ζήση Λιούπα έγινε χθες στο Μακρυχώρι στις 6 το απόγευμα από τον ιερό ναό του Αγίου Θωμά, προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Ιγνατίου, εκπροσώπου του σεβ. μητροπολίτη κ. Ιγνατίου. Η νεκρώσιμος πομπή ξεκίνησε από το δημαρχείο Μακρυχωρίου με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Τεμπών και με κατεύθυνση το ναό. Κατά τα διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας παρουσία πλήθους κόσμου και μέσα σε κλίμα συγκίνησης όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο έργο και τη σπουδαία πορεία, αλλά και προσφορά στην κοινωνία του πρώην δημάρχου.
Μιλώντας βαθιά συγκινημένος ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος τόνισε ότι όλοι αποχαιρετούν ένα φίλο, συνεργάτη, οικογενειάρχη, έναν καλό δημότη που όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μνήμες. Ο κ. Κολλάτος σημείωσε ότι ευτύχησε να παραλάβει από εκείνον ένα νοικοκυρεμένο Δήμο υπόδειγμα στον «Καλλικρατικό» Δήμο Τεμπών. Και συνέχισε:« Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, γιατί με το ήθος, τη σεμνότητα, την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά και τη μεγαλοσύνη του, διαμόρφωσε συνειδήσεις και δημιούργησε ένα νέο κώδικα πολιτικής ηθικής και θεσμικής συμπεριφοράς αλλά και πρότυπο ζωής».
Και ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος κατέληξε λέγοντας: «Δεσμεύομαι όχι ως δήμαρχος αλλά και ως άνθρωπος που είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά, ότι ο σεβασμός στη μνήμη του θα οδηγήσει τους συνεργάτες μου και εμένα σε μια κατεύθυνση: Στην πιο έντονη προσπάθεια για την υλοποίηση των οραμάτων και των ιδανικών του».
Σε ανάλογο ύφος και πάντα μέσα σε κλίμα συγκίνησης και οι χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχο Κιλελέρ κ. Ρίζο Κομήτσα, τον πρώην δήμαρχο Μακρυχωρίου κ. Θωμά Τσέτσιλα, τον επί δημαρχίας Ζήση Λιούπα αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Βλάγκα, τον πρώην κοινοτάρχη Βερδικούσιας και συνάδελφό του κ. Κ. Σάκκα και τον επιστήθιο φίλο του κ. Θανάση Ευαγγελόπουλο.
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ
Ο Ζήσης Λιούπας γεννήθηκε το 1946, σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ήταν υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών από 1974 μέχρι και το 1987 και από το 1998 μέχρι σήμερα, διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το 1994 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος. Το 1998 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος, ενώ το 2003 και το 2007 εκλέχτηκε δήμαρχος Μακρυχωρίου.
Παράλληλα υπήρξε μέλος της ΤΕΔΚ νομού Λάρισας από το 2003 μέχρι το 2010, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ νομού Λάρισας στη Γ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Λάρισας.
Ήταν παντρεμένος με την Ελευθερία Τζήκα και έχει δύο γιους και μία κόρη.
Στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η γ. γ. της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Πόπη Γερακούδη, οι αντιπεριφερειάρχες κ. Ρένα Καραλαριώτου και Μαρία Μαμάρα, οι δήμαρχοι Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης και Αντώνης Γκουντάρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρ. Παπαχαραλάμπους,ο πρώην νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, ο διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Τσούμας, ο πρώην δήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Ν. Βαλσαμόπουλος, ο πρόεδρος της Σαμαρίνας και ο πρώην κοινοτάρχης αυτής κ. Γιώργος Λιούπας και Κ. Τζήμας, ο πρόεδρος τη ΝΟΔΕ Ν.Δ. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαευθυμίου, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τεμπών, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.
ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Τεμπών οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, στο Μακρυχώρι αναβάλλονται σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του επί χρόνια δημάρχου Μακρυχωρίου Ζήση Λιούπα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass