ΑΝΑΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

Απεγκλωβίζονται ιδιοκτήτες στον Αμπελώνα

* ΝΕΑ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2013 1:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:11
 
Σε ανασύνταξη των λανθασμένων πράξεων εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης και περιοχής του άρθρου 13 ν. 1337/83 της νοτιοανατολικής γειτονιάς του πολεοδομικού συγκροτήματος του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου (συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου), προχωρά η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Τυρνάβου.
 Με πρωτοβουλία του δημάρχου Τυρνάβου κ. Νίκου Μαλάκου και του αντιδημάρχου Έργων και Πολεοδομίας κ. Λάμπρου Βλιώρα ένα χρόνιο πρόβλημα των χιλιάδων ιδιοκτητών του Αμπελώνα, που έχουν ιδιοκτησίες στη συγκεκριμένη περιοχή, βρίσκει οριστικά λύση. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεγάλο πρόβλημα ιδιοκτησιών, που βρίσκονται έρμαιες λάθους μεταξύ του Εθνικού Κτηματολογίου και των προγενέστερων πράξεων εφαρμογής της συγκεκριμένης συνοικίας της πόλης του Αμπελώνα, όπου τα ιδιοκτησιακά και ρυμοτομικά στοιχεία δεν ταιριάζουν, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε εμπράγματη ενέργεια επί των ιδιοκτησιών τους ή ακόμη και οποιεσδήποτε ενέργειες και αν έκαναν να είναι άκυρες ή ακυρώσιμες. Για πάνω από είκοσι και πλέον χρόνια, δηλαδή, χιλιάδες ιδιοκτήτες του Αμπελώνα δεν μπορούσαν να κτίσουν ή να μεταβιβάσουν ιδιοκτησίες τους, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της νοτιοανατολικής γειτονιάς, διότι τα στοιχεία των πράξεων εφαρμογής δεν ταίριαζαν με αυτά του Εθνικού Κτηματολογίου.
 Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις πασιφανούς λάθους, όπου σε δρόμο εγκεκριμένο στο Εθνικό Κτηματολόγιο, εμφανίζεται οικόπεδο με σπίτι στην πράξη εφαρμογής!
Για τους λόγους αυτούς λοιπόν και για να τεθεί ένα οριστικό τέλος στην ομηρία πολλών ιδιοκτητών του Αμπελώνα, ο Δήμος Τυρνάβου ξεκινά μια οργανωμένη προσπάθεια επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος, στέλνοντας στους ιδιοκτήτες επιστολές, με τις οποίες τους ζητά μια σειρά δικαιολογητικών και τίτλων ιδιοκτησίας, έτσι ώστε να τακτοποιηθούν οι ιδιοκτησίες τους και να εξετασθεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά, με απώτερο σκοπό την διόρθωση και επανασύνταξη νέας πράξης εφαρμογής, σύμφωνα με το Εθνικό Κτηματολόγιο και με την κείμενη εμπράγματη πραγματικότητα, ώστε να αποδεσμευτούν οι ιδιοκτησίες και να γίνουν διαπραγματεύσιμες νομικά.
Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις στην «Ε» του δημάρχου Τυρνάβου κ. Νίκου Μαλάκου τονίζεται ότι μετά από πολλά χρόνια προβλημάτων στις παραπάνω ιδιοκτησίες η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου οργανωμένα προχωρά στην επίλυση του θέματος, σε αυτήν μάλιστα την κρίσιμη στιγμή, όπου προχωρά η σύνταξη της Β2 φάσεως της Αναθεώρησης και τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας του Αμπελώνα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 420.000 ευρώ.
 Πρόκειται για ένα εργαλείο αναπτυξιακής πνοής για τη Δημοτική Ενότητα του Αμπελώνα, μιας και μέσω αυτής της διαδικασίας θα επιλυθούν χρόνια λιμνάζοντα προβλήματα αφενός και αφετέρου θα εμπορικοποιηθούν οικιστικά ιδιοκτησίες προβληματικές νομικά.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass