Γιορτή Καπνού στο Μεσοχώρι

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2013 22:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:14

 Μια από τις τελευταίες περιοχές της χώρας όπου  συνεχίζει να καλλιεργείται ο καπνός είναι αυτή του τέως Δήμου Ποταμιάς, στις όχθες του Τιταρήσιου. Πρόκειται για μια δυναμική καλλιέργεια όπου δεκαετίες τώρα αλλά και σήμερα  κυριολεκτικά εκατοντάδες οικογένειες βγάζουν το ψωμί τους, όπως λέει και  ο λαός, αλλά κυριότερα  υπήρχε αλλά υπάρχει και σήμερα ένα ασφαλές σίγουρο, έστω και συρρικνωμένο εισόδημα, φυσικά με πολύ κόπο και προσωπική εργασία.

Τιμώντας όλη αυτή τη διαδικασία της  παραγωγής του καπνού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοχωρίου «Ο Άγιος Γεώργιος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και τον Δήμο Ελασσόνας διοργανώνει  το ερχόμενο Σάββατο 31 Αυγούστου στο Μεσοχώρι την «Γιορτή Καπνού 2013».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με χαιρετισμούς από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοχωρίου κ. Γιάννη Ζαρλαδάνη, τον δημάρχο Ελασσόνας κ. Γιώργο Πασχόπουλο.

Στη συνέχεια θα γίνει  ομιλία για τον καπνό με θέμα :» Ιστορικά και χαρακτηριστικά των καπνών της περιοχής από την κ. Ελένη Δούκα γεωπόνου του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού περιοχής Ελασσόνας.

Θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις των μαθητών που εισήχθησαν  στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αμέσως μετά θα παρουσιαστούν τα χορευτικά τμήματα:

-         FOLK DANNCE GROUP  «ΚURUMU»,  από την Κωνσταντινούπολη, FOLK DANCE GROUP BEOGRAD από τη Σερβία και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοχωρίου.

-         Θα ακολουθήσει λαϊκό παραδοσιακό δημοτικό γλέντι με τις ορχήστρες των Κωνσταντίνου Μετζελόπουλου και  της Διαλεχτής.
Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Μεσοχωρίου κ. Γιάννης Ζαρλαδάνης, αφού έκανε μια εκτενή αναφορά  στην ιστορική σύνδεση της παραγωγής του καπνού με το Μεσοχώρι, αλλά και ευρύτερα με την περιοχή της Ποταμιάς καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν  στην εκδήλωση του Σαββάτου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass