Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του νέου νηπιαγωγείου Νίκαιας

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2013 22:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:14

Λύση στα προβλήματα στέγασης του νηπιαγωγείου Νίκαιας δίνει η σημερινή ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής του νέου νηπιαγωγείου, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Συγκεκριμένα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το «3θέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, Δ. Κιλελέρ, με τη μέθοδο της προκατασκευής» προϋπολογισμού 1.224.000 €, με δικαιούχο τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ). Συγκεκριμένα δε, το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα στη Νίκαια και ικανοποιούμε παράλληλα ένα πάγιο αίτημα της μαθητικής - εκπαιδευτικής κοινότητας και των ανθρώπων της περιοχής. Τα προηγούμενα χρόνια το νηπιαγωγείο λειτουργούσε σε ένα παλαιό κτήριο και σε ιδιωτικές αίθουσες. Πλέον με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ αναβαθμίζουμε την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης στο Δήμο Κιλελέρ, καθώς το νέο σύγχρονο σχολείο που πρόκειται να κατασκευαστεί έχει όλα τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα, ενώ αναμένεται να εξυπηρετεί 82 παιδιά. Παράλληλα μέσω της κατασκευής του έργου ενισχύουμε την τοπική οικονομία και στηρίζουμε θέσεις εργασίας».

Ακόμα ο περιφερειάρχης κάλεσε τον ΟΣΚ να πάει με γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες ώστε να προκηρυχτεί σύντομα ο διαγωνισμός και να υλοποιηθεί το έργο. Το «3/θέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, Δ. Κιλελέρ, με τη μέθοδο της προκατασκευής αφορά στην κατασκευή ενός νέου στατικά ανεξάρτητου κτιρίου με εμβαδό δόμησης 417,78 τ.μ., εντός οικοπέδου επιφάνειας 1.397,28 τ.μ. Περιλαμβάνει 3 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 1 αίθουσα ύπνου νηπίων, γραφείο νηπιαγωγών και βοηθητικούς χώρους.

Απ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε: « Η περιοχή της Νίκαιας εμφανίζει μια ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, κάτι που σημαίνει ότι δημιουργούνται νέες ανάγκες για υποδομές στο χώρο της εκπαίδευσης. Η μη καταλληλότητα των κτιρίων για τη στέγαση του νηπιαγωγείου αλλά και το πάγιο αίτημα των κατοίκων και της δημοτικής αρχής, επέτεινε την ανάγκη για τη δημιουργία νέου κτιρίου. Πλέον μετά την απόφαση ένταξης του περιφερειάρχη δίνεται η δυνατότητα στην περιοχή να αποκτήσει ένα σύγχρονο κτίριο, που τόσο το είχε ανάγκη».

Ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας σημείωσε τα εξής: «Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου μας αλλά και της κοινωνίας της Νίκαιας υλοποιείται, με την ένταξη του έργου της κατασκευής του νηπιαγωγείο Νίκαιας στο ΕΣΠΑ από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Όπως πολλοί γνωρίζουν εδώ και χρόνια, το νηπιαγωγείο με την μεγάλη αύξηση του πληθυσμού, λειτουργεί (τα δυο τμήματά του) σε ιδιωτικούς χώρους, που δεν είναι και οι πιο κατάλληλοι για λειτουργία ολοήμερου σχολείου. Εκ μέρους όλων των κατοίκων θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου τόσο στον κ. Αγοραστό όσο και στην συντοπίτισσά μας την κα Καραλαριώτου, γιατί με το ενδιαφέρον τους και τις ενέργειές τους συνέβαλαν τα μέγιστα για να δρομολογηθεί αυτό το έργο».

Το τριών τμημάτων ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, του Δήμου Κιλελέρ, χωροθετείται επί των οδών Ι.Παπαγιαννοπούλου και Μελίνας Μερκούρη, στο Δ.Κιλελέρ. Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Δήμο Κιλελέρ, η κατασκευή του έργου θα δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου, που σήμερα στεγάζεται στο παλιό κτίριο νηπιαγωγείου, σε χώρο που παραχωρείται από το Δήμο και σε νοικιασμένη αίθουσα, μη ικανοποιώντας τις απαιτήσεις λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου, με 82 μαθητές στο τελευταίο έτος.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass