ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΧΑΡΜΠΑ

Θέατρο Σκιών στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2013 0:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:14
 
Στις δύσκολες ημέρες της παγκοσμιοποίησης ο Θεσσαλός καλλιτέχνης προσπαθεί μέσα από τις παραστάσεις του να δημιουργήσει έναν κόσμο καθαρά ελληνικό και ελληνοπρεπή, κόσμο ελπίδας και προσδοκιών με ήρωες επίκαιρους, σύγχρονους, μαχόμενους, συγκαιρινούς και διαχρονικούς. Ο Καραγκιόζης στα χέρια του Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη μεταμορφώνεται σε παιχνίδι με τη φαντασία και το παράλογο, προσφέρει σε όλους, αλλά προπάντων στο παιδί, τη λυτρωτική απόδραση από τον ασφυκτικό κλοιό της λογικής στον απέραντο χώρο της φαντασίας και του ονείρου. Ο Μάκης Χάρμπας σε κάθε παράσταση δημιουργεί δικούς του χαρακτήρες και προσαρμόζει κάθε φορά την παράσταση στις επιθυμίες και τις ανάγκες του κάθε τόπου. Οι σπουδές του στο θέατρο (στην Ελλάδα και στη Γερμανία) και το ταλέντο του τον κάνουν να ξεχωρίζει, αφού έχει δημιουργήσει δική του σχολή παιξίματος, λόγου και ιστοριών. Ο Καρδιτσιώτης καλλιτέχνης με τις πρωτότυπες ιστορίες του καταφέρνει να συγκινήσει τους ενήλικες θεατές και να ταξιδέψει τα παιδιά με το μαγικό παίξιμό του και την τεχνική του στο γοητευτικό κόσμο της σκιάς, συμμετέχοντας τα ίδια σα να είναι και αυτά πρωταγωνιστές της παράστασης. Όσο για τους μεγάλους σε ηλικία θεατές, τους ταξιδεύει στις ξεχασμένες μυρωδιές της λαϊκής μας παράδοσης και της ελληνικής σκέψης. Σε κάθε παράστασή του ο θεατής θα συναντήσει τον Πλάτωνα, τον Ευρυπίδη, τον Πυθαγόρα, τον Περικλή, τον Κολοκοτρώνη, τον Καβάφη, το Σεφέρη, τον Καζαντζάκη, τον Θεόφιλο, τον Σπαθάρη, τη Δόμνα Σαμίου...
 Σταθμός στην καλλιτεχνική πορεία του καλλιτέχνη είναι η βράβευσή του στη γιορτή Θεάτρου Σκιών της Πάτρας με το «Βραβείο καλύτερης επαγγελματικής παράστασης» το 2004 και οι συνεργασίες του με τον Ευγένιο Σπαθάρη, το Θύμιο Καρακατσάνη και τον Λάκη Λαζόπουλο. Οι παραστάσεις του στο Δήμο Φαρσάλων είναι: Ευύδριο σήμερα Τρίτη, Κάτω Βασιλικά αύριο Τετάρτη, Κατοχώρι 29/8, Ναρθάκιο 30/8 και Βαμβακού 31/8. Το καλοκαιρινό ταξίδι για τον Θεσσαλό καλλιτέχνη θα τελειώσει στις 22 Σεπτεμβρίου στην Κεραμωτή Καβάλας, ενώ ο Οκτώβρης θα βρει τον συντοπίτη καλλιτέχνη σε χώρες της Ευρώπης και στη Σουηδία.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass