ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παντρεύτηκαν και μετά βάπτισαν τα 6 παιδιά τους

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2013 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:14
 
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 6 παιδιά βάπτισε ένα ζευγάρι ΡΟΜΑ, στον Άγιο Θωμά Λάρισας, αφού πρώτα το ίδιο φρόντισε να παντρευτεί σε μια τελετή που έγινε προχθές Κυριακή και κράτησε 3 ολόκληρες ώρες.
Μια ευχάριστη υπερωρία πραγματοποίησε ο ιερέας του ναού π. Κων\νος Μηταλούλης, προχθές Κυριακή, όταν κλήθηκε να ενώσει με τα ιερά δεσμά του γάμου ένα ζευγάρι τσιγγάνων την Αλεξάντρα και τον Κων\νο Ζαφειρόπουλο, που πήρε προ καιρού τη μεγάλη απόφαση να φύγουν κρυφά από τον οικισμό των Σοφάδων όπου κατοικούσαν και να μετεγκατασταθούν σε συνοικία της Λάρισας και συγκεκριμένα στον Άγιο Θωμά. Η ένταξή του αρχικά στην τοπική κοινωνία ήταν δύσκολη, αλλά με επιμονή και υπομονή και κυρίως με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής το ζευγάρι προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες ζωής, ενώ ως προς την επιβίωση της πολύτεκνης οικογένειάς τους μάχονται καθημερινά συλλέγοντας διάφορα αντικείμενα από κάδους και πλατείες της πόλης που είναι παρατημένα.
Το ενδιαφέρον δύο γυναικών για την οικογένεια, της Άννας Κοντούλη και της Βασιλικής Παλαμιώτη και η προτροπή τους «τα μικρά τσιγγανόπουλα να γίνουν χριστιανοί» δημιούργησε αυτή την ωραία εικόνα, το ζευγάρι να παντρευτεί και αμέσως μετά τα 6 παιδιά να βαπτισθούν στην ίδια κολυμπήθρα. Μια κοινωνική εκδήλωση που σπάνια βλέπουμε στους ιερούς ναούς της χώρας. Καλεσμένοι στο μυστήριο πάνω από 100 άτομα, φίλοι της οικογένειας Ζαφειροπούλου και πολλοί κάτοικοι της συνοικίας, που άτυπα έχουν υιοθετήσει τα παιδιά.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η μεγαλύτερη κόρη (12 ετών) πήρε το όνομα Παρασκευή, και ακολούθησαν η Άννα (10 ετών), η Βασιλική (7 χρονών), η Θεοδώρα (5), η Δέσποινα (3) και το μόλις 6 μηνών αγόρι πήρε το όνομα Σταύρος.
Γ. Ρούστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass