ΑΠΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εκλεψαν μεταλλικούς ορθοστάτες στον Τύρναβο

* ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΟΡΥΒΙΚΑ ΗΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2013 2:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:15
 
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Ο φόβος και ο τρόμος έγιναν πλέον στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου οι γνωστοί – άγνωστοι κλέφτες οι οποίοι είναι αδίστακτοι και κυριολεκτικά δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Μετά τις καμπάνες που κλέβουν από εξωκλήσια, βάνες από χαλκό, σωλήνες, σιδερένια εξωτερικά πατάκια από πολυκατοικίες, σχάρες αμιάντου από φρεάτια δρόμων, τώρα επεκτείνουν τις παράνομες δραστηριότητες και σε δημόσια έργα. Ούτε το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο που κατασκευάζεται αυτό το διάστημα στη νέα εθνικό οδό Λάρισας – Ελασσόνας, στο ύψος του Τυρνάβου έμεινε στο απυρόβλητο!
 Όπως κατήγγειλε χθες στην «Ε» ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας «Εργοδομή Τεχνική ΑΤΕ κ. Αστέριος Γιούμης προχθές το βράδυ οι γνωστοί -άγνωστοι κλέφτες αφήρεσαν από το υπό κατασκευή έργο τοποθέτησης ηχοπεσαμάτων 16 μεταλλικούς ορθοστάτες ύψους δύο μέτρων και πλέον και βάρους άνω των 70 – 75 κιλών ο καθένας.
Το συμβάν έγινε νυχτερινές ώρες και οι δράστες σίγουρα ήταν πολύ οργανωμένοι ώστε όλα να γίνουν σε μικρό χρονικό διάστημα για να μην γίνουν αντιληπτοί .
Μάλιστα όπως φαίνεται και στη φωτογραφία οι κλέφτες έχουν σχεδιάσει και δεύτερη φάση, έχοντας προετοιμάσει το έδαφος για να κλέψουν και άλλους ορθοστάτες αφού έχουν ξεβιδώσει τα μπουλόνια και είναι έτοιμα για να μεταφερθούν.
Στο χώρο της κλοπής, στο έργο εκτός του κ. Γιούμη ήταν και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου κ. Δημήτρης Γερακίνης όπου πέρα από τη διαπίστωση της κλοπής εξετάζονται λύσεις προφύλαξης και του υπόλοιπου έργου μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου. Το κόστος της κλοπής εκτιμάται από την εταιρία ότι ξεπερνά τα 2.000 ευρώ
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΗΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΩΝ
Σε ό,τι αφορά το έργο το πρόκειται για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του βορειοδυτικού τμήματος της πόλης προϋπολογισμού 1.040.000 ευρώ. Είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Ε.Ε. Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Ηπείρου και ο ανάδοχός του είναι η εταιρία «Εργοδομή Τεχνική ΑΤΕ».
Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου σκοπό έχει την προστασία του τμήματος αυτού της πόλης του Τυρνάβου από την ηχητική ενόχληση και γενικότερα την ηχορύπανση που προκαλείται από τον οδικό κυκλοφοριακό, θόρυβο κατά τη λειτουργία της εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης.
 Η ανάγκη ελάττωσης του εκπεμπόμενου θορύβου των οχημάτων της Ε.Ο. για την προστασία της περιοχής μελέτης, κρίνεται επιτακτική σύμφωνα με τις ανάγκες και απαιτήσεις της περιοχής. Το έργο αφορά στην ειδική μελέτη αντιμετώπισης του θορύβου στο τμήμα της Ε.Ο. που διέρχεται κοντά της κατοικημένης περιοχής όπου θα γίνουν τεχνικά έργα αντιθορυβικά πετάσματα, τεχνητά και φυτικά με δημιουργία ζώνης πρασίνου δίπλα στις οριογραμμές του δρόμου έχοντας υπόψη τους ισχύοντες κανονισμούς για την έκθεση στο θόρυβο και τις επιτρεπόμενες στάθμες εκπομπής.
 Όπως έγραψε και παλιότερα η «Ε», επίσης τοποθετούνται αντιθορυβικά πετάσματα σε μήκος 1450 μέτρων παραπλεύρως του δρόμου και θα γίνει δενδροφύτευση σε έκταση περίπου 20 στρεμμάτων, δημιουργώντας μια ζώνη πρασίνου με κατάλληλα φυτά που να παρέχουν ηχοπροστασία. Η ηχορύπανση και ειδικότερα ο παράγοντας «οδικός κυκλοφοριακός θόρυβος», αποτελεί μακροχρόνια βλαβερή συνέπεια για το ανθρωπογενές, αλλά και το φυσικό περιβάλλον.
Στις «ευαίσθητες» περιοχές, όπως είναι οι οικισμοί, η κυκλοφοριακή ηχορύπανση, η οποία προκαλείται από τη λειτουργία των κοντινών οδικών δικτύων, υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο και δυσχεραίνει στο σύνολο τις κάθε είδους καθημερινές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με τη μελέτη, τα ηχοπετάσματα ξεκινούν από τη γέφυρα διάβασης του ποταμού Τιταρήσιου και θα ολοκληρώνονται μετά από τρία χιλιόμετρα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass