ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέο ξεκίνημα αγώνων τον Σεπτέμβριο

* Κινητοποίηση στις 10 Σεπτεμβρίου στον ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2013 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:16
  
Του Δημήτρη Βάλλα
Σε οργανωμένη αντίσταση τους εργαζόμενους με αφορμή τις απανωτές απολύσεις, την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και τα χαράτσια κάλεσε, χθες, με συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σε όλα τα ΜΜΕ της Θεσσαλίας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσος Τσιαπλές αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκειται «θερμό» φθινόπωρο...
Ο κ. Τσιαπλές ανέφερε ακόμα ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ξεκινούν την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου με παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ, ενώ ξεκινά και μία μεγάλη εκστρατεία στήριξης με κάθε τρόπο των Σωματείων για να αντιμετωπίσουν τις μειώσεις μισθών στις συμβάσεις εργασίας.
Πλαισιωμένος από μέλη της Διοίκησης του ΕΚΛ, ο πρόεδρος μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Το Εργατικό Κέντρο είχε προειδοποιήσει ότι η άγρια επίθεση Κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ, εργοδοσίας, δεν θα έχει τελειωμό, όσο δεν συναντά την οργανωμένη, καθολική και διαρκή αντίσταση των εργαζομένων, ανέργων σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο, συνοικία και γενικά, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και μικροαγρότες.
Η διοίκηση του ΕΚΝΛ και των άλλων ταξικών συνδικάτων που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ:
* Οργάνωση των εργαζομένων και των ανέργων στα σωματεία, σε επιτροπές στους τόπους δουλειάς, στις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές.
* Απεγκλωβισμός των εργατών από τις λογικές και την επιρροή των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Συσπείρωση στο ΠΑΜΕ.
* Οργάνωση της πάλης στη γραμμή του ΠΑΜΕ και της κοινωνικής συμμαχίας με τους φτωχούς ΕΒΕ και αγρότες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
Αναφερόμενος στον προγραμματισμό δράσης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο κ. Τσιαπλές τον προσδιόρισε ως εξής:
«Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, με ευθύνη, σταθερότητα και αποφασιστικότητα, θα συνεχίσει να δουλεύει μαζί με τα Δ.Σ. των σωματείων, για τη διαφώτιση, την οργάνωση και την προετοιμασία των εργαζομένων και των ανέργων, για να μπουν στην πάλη ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση. Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε να κατακτηθεί ως μέσο οργάνωσης και συμμετοχής η Συνέλευση στον χώρο δουλειάς, στο σωματείο.
Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, αποφάσισε τα βασικά μέτωπα πάλης και ένα πρόγραμμα δράσης, το οποίο θα συζητήσει με τα Δ.Σ. των σωματείων σε σύσκεψη που οργανώνει την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη, 7 μ.μ, στα γραφεία του.
* Το ΕΚΝΛ, θα βοηθήσει τα σωματεία να οργανώσουν την ενημέρωση και την πάλη των εργαζομένων, ενάντια στις μειώσεις μισθών, στις ατομικές συμβάσεις, για την υπογραφή ΚΣΣΕ με αυξήσεις και για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα.
* Θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και τις κατασχέσεις. Θα πρωτοστατήσει μαζί με τα σωματεία, τις ΛΑΕ, τις αγωνιστικές δυνάμεις των μικροΕΒΕ και μικροαγροτών, για την αποτροπή κάθε προσπάθειας πλειστηριασμού ή κατάσχεσης άνεργου ή εργαζόμενου που αδυνατεί να πληρώσει στην τράπεζα ή στην εφορία, με τη μαζική παρέμβαση, αλλά και με νομική στήριξη όσων δεν έχουν τη δυνατότητα.
* Θα οργανώσει την πάλη ενάντια στις απολύσεις και για την προστασία των ανέργων. Από κοινού με τα σωματεία και τις ΛΑΕ, θα οργανώνει αγωνιστικές παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ, στη ΔΕΗ, στις ΔΕΥΑ, σε Τράπεζες, Εφορίες, προσπαθώντας παράλληλα να στήσουμε επιτροπές ανέργων σε σωματεία και συνοικίες. Η πρώτη αγωνιστική παρέμβαση θα γίνει στον ΟΑΕΔ, την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ.
* Θα συνεχίσει την οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης σε ανέργους και όσους υποφέρουν ιδιαίτερα. Θα συνεχίσει τα μαθήματα σε παιδιά ανέργων, ξεκινώντας στις 16 Σεπτέμβρη. Θα πάρει πρωτοβουλίες για στήριξη ανέργων με τρόφιμα, ρουχισμό.
* Θα εντείνει τη δράση του, για τα προβλήματα της υγείας-πρόνοιας, της υγιεινής και ασφάλειας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, με παρεμβάσεις στα Νοσοκομεία, τον ΕΟΠΥΥ, με οργάνωση της συζήτησης σε Δ.Σ, Γ.Σ, χώρους δουλειάς και της πάλης για αποτροπή των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
* Θα ενημερώσει και θα αναπτύξει δράση για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού Ν/Σ. Συνδικαλιστές του ΕΚΝΛ, θα πραγματοποιήσουν ενημερώσεις σε τόπους δουλειάς, σε χώρους κατάρτισης. Θα οργανώσουμε διαμαρτυρίες στην διεύθυνση Β’/βάθμιας εκπαίδευσης και άλλες παρεμβάσεις με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass