ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Έρευνα-τρένο, δεν απέδωσε προς το παρόν...

* Δεν βρήκαν στοιχεία για τη «σχολή μηχανοδηγών»

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2013 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:16
 
Κινούμενη με ταχύτητα σύγχρονου ηλεκτρικού συρμού αλλά μάλλον με προχειρότητα, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αθήνα, έσπευσε χθες να διαψεύσει το συμβάν με τον μηχανοδηγό που είχε την έμπνευση να βάλει την έφηβη κόρη του να οδηγήσει τον Προαστιακό γεμάτο επιβάτες, μετά τον σταθμό Ραψάνης.
Το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε», που φιλοξένησε επώνυμη καταγγελία Λαρισαίας επιβάτιδας, αναπαράχθηκε από το πρωί μαζικά από τα ηλεκτρονικά μέσα πανελλήνιας εμβέλειας. Όλες οι μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και ακολούθως τηλεοπτικοί σταθμοί ασχολήθηκαν με το θέμα, επικριτικά εννοείται, ενώ κάποιοι το συνέδεσαν με μνήμες από το πρόσφατο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Μαδρίτης, όπου η ευθύνη είχε αποδοθεί σε ανευθυνότητα του μηχανοδηγού.
«Σενάρια που έχουν διαρρεύσει στον ηλεκτρονικό Τύπο», φρόντισε να διαψεύσει με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κάνοντας λόγο για διερεύνηση ανώνυμης καταγγελίας, που διεξήγαγε. Προφανώς η διερεύνηση, από την Αθήνα, περιορίστηκε εντός των υπηρεσιακών τειχών και το πιθανότερο τηλεσκοπικά. Καμία επικοινωνία των αρμοδίων δεν υπήρξε με την «Ε», δημοσίευμα της οποίας επικαλούνταν τα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του σιδηροδρόμου αναφέρει: «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διερευνά ανώνυμη καταγγελία επιβάτη, μετά την οποία ακολούθησαν δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται μη εξουσιοδοτημένο άτομο να έχει παρουσία στην καμπίνα του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας 2597, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα την Κυριακή 25 Αυγούστου 2013.
Από την μέχρι τώρα έρευνα δεν επιβεβαιώνεται κανένα από τα σενάρια που έχουν διαρρεύσει στον ηλεκτρονικό Τύπο, ούτε υπάρχουν άλλες καταγγελίες επώνυμες ή ανώνυμες από τους επιβάτες που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία 2597».
Αυτή τη φορά, η ανυπόγραφη καταγγελία που ρίχθηκε στο Κυτίο Παραπόνων στον Σταθμό της Λάρισας αναγνώσθηκε επιμελώς. Για να απορριφθεί αμέσως. Η έρευνα δεν ανακάλυψε ότι η καταγγέλλουσα κατεβαίνοντας τρομαγμένη από τον Προαστιακό αναζήτησε κάποιον υπεύθυνο για να διαμαρτυρηθεί. Μίλησε με σιδηροδρομικούς, όμως κανείς δεν βρέθηκε να υποδεχτεί την καταγγελία της όταν ενημέρωνε για το περιεχόμενό της. Και έτσι έφτασε στην εφημερίδα, όπου φυσικά έδωσε και τα πλήρη στοιχεία της με την παράκληση να μην δημοσιοποιηθούν. Φυσικά, η καταγγελλόμενη συμπεριφορά του μηχανοδηγού δεν συνιστά έγκλημα καθοσιώσεως αλλά μάλλον ταιριάζει με σοβαρή ανευθυνότητα, έστω περιστασιακή, που ευτυχώς δεν οδήγησε στα χειρότερα.
Η καταγγέλλουσα επικοινώνησε και χθες με την «Ε» επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα. «Έγιναν όπως ακριβώς τα γράψατε», είπε. Συμπληρώνοντας: «Δεν γνωρίζω τον μηχανοδηγό. Δεν έχω σκοπό να κινηθώ δικαστικά εναντίον του. Και δεν θέλω να χάσει τη δουλειά του. Όμως το γεγονός συνέβη και ο ελεγκτής ήταν απολύτως καθησυχαστικός. Υπήρχαν και άλλοι επιβάτες μάρτυρες που ίσως να φοβήθηκαν να καταγγείλουν το συμβάν. Εγώ το έκανα διότι δεν θέλω να επαναληφθεί. Από κανέναν...»
Σωτ. Ζαχαριάς
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass