ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ

Μέτωπο κατά της κυβερνητικής πολιτικής

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2013 3:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:19
Στη συγκρότηση κοινού απεργιακού μετώπου «κατά των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης που πλήττουν χώρους όπως η παιδεία, η υγεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση» προχωρούν συνδικαλιστικοί φορείς της Λάρισας, διοργανώνοντας το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία.
Στην απόφαση για συγκρότηση μετώπου κατέληξαν χθες, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων του νομού, μετά από σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει νέα συνέλευση των καθηγητών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ την ίδια ημέρα θα βρίσκεται στη Λάρισα το μέλος της ΑΔΕΔΥ Γρηγ. Καλομοίρης. Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ θα γίνει συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ ενώ οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν επίσης και στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου Αρβανιτόπουλου για το Νέο Λύκειο.
Αναφερόμενος στο σκοπό της χθεσινής σύσκεψης ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μιχ. Τζιατζιάς τόνισε την αντίθεση των εργαζομένων στη «διάλυση των κοινωνικών ιστών που επιχειρεί η κυβέρνηση, διαλύοντας συνειδήσεις και οικογένειες» σημειώνοντας την ανάγκη συγκρότησης «κοινού μετώπου κατά των αντιλαϊκών πολιτικών και της ανατροπής τους» για να σταθεί ειδικότερα στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία με την έναρξη των μαθημάτων στις 11 Σεπτεμβρίου.
Ο πρόεδρος του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ Δημ. Παπαποστόλου σημείωσε την «αμείωτη ένταση με την οποία η κυβέρνηση υλοποιεί ένα εξοντωτικό σχέδιο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων με τον μανδύα της διαθεσιμότητας, διαλύοντας παιδεία, υγεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Ο πρόεδρος του ΙΣΛ Ντ. Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε πρόσχημα τον εξορθολογισμό των νοσοκομειακών δομών αφού «600 κρεβάτια εξαφανίζονται από τον υγειονομικό χάρτη» ενώ ο εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων Σωτ. Αυγέρης τόνισε πως «ενώ έθεσε σε διαθεσιμότητα 2.500 σχολικούς φύλακες τώρα ανακοινώνει την πρόσληψη 4.500 σχολικών φυλάκων μέσω ΕΣΠΑ».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Λάρισας Γ. Σούλτης τόνισε πως «αυτές τις ημέρες οι μαθητές χαίρονται για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά υπάρχει κίνδυνος να βρούνε κλειστά τα Ιδρύματα» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο «να δημιουργηθούν προβλήματα στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου».
Τέλος στο παράδειγμα των συναδέλφων του στην ΕΡΤ «που μας απέλυσαν σε μια ημέρα» αναφέρθηκε ο εκπρόσωπός των εργαζομένων στην ΕΡΑ Λάρισας Γιάννης Καψάλης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο πρόεδρος του συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΤΕΙ Θεσσαλίας Δημήτριος Τσιτσιβάς, ο πρόεδρος του Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού ΤΕΙ Θεσσαλίας Απόστολος Δαλαπτσής καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Λάρισας Ζήσης Γκαραλιάκος.
Με αφορμή το συλλαλητήριο της Πέμπτης, οι διοργανωτές σε κάλεσμά τους σημειώνουν πως «καλούμε όλους τους εργαζομένους, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, να δώσουν δυναμικό παρών, ώστε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, πως κανείς δεν περισσεύει , ότι η ανεργία δεν είναι λύση και να σταματήσει να διαλύει οικογένειες». 
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass