ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΣ

Ξεκίνησε το... πρώτο κύμα αγορών

* Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν τα φροντιστηριακά βοηθήματα και σχολικές τσάντες

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2013 20:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:19
  
Της Λένας Κισσάβου
Στα περσινά επίπεδα, παραμένουν οι τιμές στα αναλώσιμα χαρτικά σχολικά είδη, αναφέρουν Λαρισαίοι ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων, με την κίνηση προετοιμασιών για τη νέα σχολική χρονιά να έχει ξεκινήσει σταδιακά, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί την ερχόμενη εβδομάδα μέχρι και τις πρώτες μέρες της έναρξης λειτουργίας των σχολείων.
Οι πρώτοι πελάτες ήταν οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου, λόγω έναρξης των φροντιστηριακών μαθημάτων, με αγορές βιβλίων- βοηθημάτων, τετραδίων, ξενόγλωσσων βιβλίων και της υπόλοιπης αναγκαίας χαρτικής ύλης.
Βέβαια αυτό το χρονικό διάστημα την τιμητική τους στις αγορές, έχουν οι σχολικές τσάντες, από μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με τους περισσότερους απ΄ αυτούς παιδιά που θα πάνε στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου.
Για τις τιμές, των βασικών σχολικών ειδών, καθώς και για το κονδύλι που θα χρειαστεί κάθε μαθητής για τις προμήθειες του στο σχολείο, μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου «Άνεμος» κ. Παναγιώτη Ιωαννίδη και με το βιβλιοπωλείο «Παιδεία».
Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν, όσον αφορά στο κόστος των χαρτικών αναλώσιμων ειδών, κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα με ενδεικτικό είδος, για παράδειγμα το πεντάφυλλο τετράδιο να κοστίζει, από 0,50 έως και 1,30 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητά του. Η τιμή των τετραδίων πολλών θεμάτων είναι «τσουχτερή» και ανάλογα με τα φύλλα, μπορεί να φτάσει και δώδεκα ευρώ!
Ενδεικτικά ένα τετράδιο δύο θεμάτων κοστίζει από 1,50 μέχρι και 3,50 ευρώ.
Όσον αφορά στις σχολικές τσάντες, γενικά οι τιμές κυμαίνονται από 15 έως και 60 ευρώ, με τις πιο ακριβές να αποτελούν προϊόντα μεγάλων και γνωστών εταιριών του είδους. Ήδη σε καταστήματα της Λάρισας, η φετινή περίοδος πώλησης των σχολικών ειδών έχει ξεκινήσει και με προσφορές σε ορισμένα είδη, και ειδικότερα με τιμές που εμφανίζονται μειωμένες μέχρι και 30% σε σχέση με τις περσινές.
Κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση των ελάχιστων χρημάτων που θα χρειαστεί να ξοδέψει για την αγορά χαρτικής γραφικής σχολικής ύλης, κάθε μαθητής ανά εκπαιδευτική βαθμίδα, (εκτός της αγοράς τσάντας), αναφέρθηκαν τα εξής: Παιδιά νηπιαγωγείου: από τριάντα έως και εκατό ευρώ, ανάλογα με τις λίστες αγορών προϊόντων, που ζητά κάθε νηπιαγωγείο.
Παιδιά Δημοτικού: Από είκοσι μέχρι και πενήντα ευρώ, επίσης ανάλογα με τα είδη που ζητούν σε κάθε σχολείο, το κόστος των οποίων ανεβαίνει κυρίως με τις αγορές υλικών για τα καλλιτεχνικά μαθήματα.
Για τα παιδιά Γυμνασίου: Το κόστος των απαραίτητων, «ανεβάζουν» τα είδη των καλλιτεχνικών μαθημάτων, που ανάλογα με το τι θα ζητήσει ο καθηγητής φτάνουν μέχρι και 30 ευρώ. Όπως αναφέρθηκε, λόγω της οικονομικής στενότητας των οικογενειών, αρκετοί γονείς συμφωνούν να αγοράσουν μαζικά αυτά τα προϊόντα από ένα και μόνο κατάστημα, με τη συμφωνία καλύτερης τιμής.
Για τα παιδιά του Λυκείου: Τα έξοδα γραφικής ύλης, που θα χρειαστούν στο σχολείο, φαίνονται ψίχουλα μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα έξοδα που χρειάζονται για τα φροντιστήριά τους και τα βοηθήματα μαθημάτων του σχολείου. Πρόκειται για τη μερίδα των μαθητών που ψάχνει περισσότερο το φθηνό και τις προσφορές.
Όπως επισημάναμε η κορύφωση της αγοραστικής κίνησης αναμένεται με την έναρξη των σχολείων (από τις 11 Σεπτεμβρίου) και κυρίως σε χαρτική ύλη, όταν θα έχουν δοθεί οι λίστες από τους εκπαιδευτικούς, για τα τετράδια, τα είδη ζωγραφικής και τα είδη γραφής γενικότερα, που θα χρειαστεί να προμηθευτούν οι μαθητές για τις ανάγκες των μαθημάτων τους.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass