ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τσίμπησε» η τιμή εισκόμισης στο Οινοποιείο Τυρνάβου

* Aφορά στην παραλαβή οινοποιήσιμων σταφυλιών

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2013 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:20
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)
Εξαιρετικής ποιότητας και από πλευράς βαθμών, είναι τα σταφύλια της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου – Αμπελώνα – Δαμασίου κ.λ.π. αλλά και των μελών του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, τα οποία παραδίδονται από τα μέλη στον συνεταιρισμό.
Στο αποτέλεσμα αυτό βοήθησε και φέτος η επιμελής φροντίδα των παραγωγών αλλά και οι καιρικές συνθήκες
Πρόκειται για μια από τις πολλές θετικές διαπιστώσεις που αναλύθηκαν κατά τη Γενική Συνέλευση στο «Εμμανουήλειο»Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου, όπου ήταν πολύ μεγάλη η συμμετοχή των μελών – συνεταιριστών.
Οι τιμές φέτος για την πλειονότητα της παραγωγής, παραμένουν όπως και τα προηγούμενα χρόνια σε πάρα πολύ καλά επίπεδα και «τσίμπησαν» και λίγο παραπάνω από πέρυσι, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα από τη γενική συνέλευση.
Η χθεσινή γενική συνέλευση είναι αυτή που επικυρώνοντας την πρόταση της διοίκησης καθορίζει τις τιμές εισκόμισης των σταφυλιών λίγο πριν ξεκινήσει ο τρύγος.
Πρόεδρος της συνέλευσης εξελέγη και φέτος ο κ. Αντώνης Λιάνος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Τυρνάβου και μέλος του συνεταιρισμού.
Και φέτος ο Α.Ο.Σ. Τυρνάβου,  θα παραλάβει συνολικά σταφύλια από τους συνεταιριστές – μέλη του, άνω των 12.000.000 κιλών, συνεχίζοντας έτσι για ακόμη μία χρονιά, τη σταθερή του πορεία.
Ειδικά η μη λήψη θεσμικών μέτρων που επιβαρύνουν την κατάσταση π.χ. (σταφύλια διπλής και τριπλής απόσταξης,  σταφύλια που παρανόμως οινοποιούνται και οι αθρόες εισαγωγές που γίνονται χωρίς να αναγράφεται η προέλευση του κρασιού) είναι οι αιτίες που μαζί με την οικονομική κρίση χτυπούν αλύπητα τα τελευταία χρόνια τις οινοποιητικές επιχειρήσεις.
Στη συνέλευση αρχικά μίλησε η οινολόγος του συνεταιρισμού κ. Σούλα Παναγιώτου η οποία ενημέρωσε τα μέλη για ζητήματα που αφορούν στο οινολογικό τμήμα.
Αμέσως μετά μίλησε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι και φέτος το οινοποιείο Τυρνάβου προσφέροντας στους καταναλωτές ό,τι καλύτερο παράγει η περιοχή Τυρνάβου από σταφυλική παραγωγή και εφαρμόζοντας σε όλα τα κτήματα «Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας» και στο εργοστάσιο σύστημα ISO και HACCP, προσφέρει μία αξιόλογη γκάμα προϊόντων αναγνωρισμένης ποιότητας και κύρους, το κρασί, το τσίπουρο και το ούζο.
Η ποιότητα των σταφυλιών χαρακτηρίζεται φέτος πάρα πολύ καλή, ως άριστη.
Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή Τυρνάβου έχει στο δυναμικό της πάνω από 25.000 στρέμματα αμπέλια.
Ευχαριστώντας στο τέλος, το καταναλωτικό κοινό, που χρόνια τώρα στηρίζει τον Συνεταιρισμό καταναλώνοντας φανατικά τα προϊόντα του, γνωστοποίησε στα μέλη του Συνεταιρισμού τις τιμές που αποφάσισε για τη φετινή σοδειά το Δ.Σ. και ενέκρινε στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση που είναι οι παρακάτω κατά κιλό.
Α) Μοσχάτο- Ροδίτης – ugni blank κ.λ.π. 0,36 ευρώ
Β) Μπαντίκι 0,40 ευρώ
Γ) cabernet 0,45 ευρώ
Δ) Syrah 0,40 ευρώ
E) merlot 0,43 ευρώ
Οι τιμές της Α κατηγορίας που είναι οι τεράστιες ποσότητες και ανήκουν στο μεγαλύτερο ποσοστό εισκόμισης του 95% δηλαδή το Μοσχάτο Τυρνάβου, ο Ροδίτης και τα ugni blank η τιμή φέτος είναι στα 36 λεπτά το κιλό.
Η απόφαση αυτή της διοίκησης στηρίζει το σύνολο του αμπελουργικού κόσμου της περιοχής, είτε είναι συνεταίροι είτε όχι, αφού η τιμή των 36 λεπτών το κιλό π.χ. για το Μοσχάτο Τυρνάβου συγκρατεί εκεί και τις τιμές που αγοράζουν οι ιδιώτες αφού σχεδόν σε όλες τις ιδιωτικές συναλλαγές σταφυλιών η συμφωνία είναι: «ό,τι πληρώσει το Οινοποιείο τόσο πουλάμε και εμείς».
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο γενικός διευθυντής κ. Βαγγέλης Σίκαλος, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη για την πορεία του επενδυτικού έργου του συνεταιρισμού, ο οποίος παρά την κρίση δεν σταματάει να κοιτάει και να βαδίζει μπροστά.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass