ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Επεσε η αυλαία της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2013 0:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:20
  
ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Πλήθος κόσμου και φέτος στη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα 2013, η οποία ολοκληρώθηκε προχθές Κυριακή βράδυ, στον καταπράσινο χώρο του άλσους του Αγίου Γεωργίου. Η έναρξη έγινε την περασμένη Πέμπτη, με την ευλογία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
Φέτος τα εγκαίνια των εκδηλώσεων πραγματοποίησε ο αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι οποίοι συμβάλλουν υλικά και ηθικά στη στήριξη της γιορτής και στην κάθε χρόνο αναβάθμισή της.
Σε ό,τι αφορά στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ο Μπάμπης Τσέρτος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Δέσποινα Ολυμπίου και Αντώνης Κυρίτσης, και άλλοι καλλιτέχνες ενθουσίασαν το κοινό.
Η Γιορτή Κρασιού του Aμπελώνα είναι μία από τις δύο κορυφαίες πολιτιστικές διοργανώσεις του Δήμου Τυρνάβου, περιλαμβάνοντας ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνδυασμό με την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας της περιοχής που είναι το αμπέλι και το πανάρχαιο παράγωγο προϊόν αυτού, ο οίνος. Ο οίνος, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του μεσογειακού μας πολιτισμού, μιας και συνοδεύει κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας από τον γάμο μέχρι και τον θάνατο. Ο δε αντίκτυπός της είναι γνωστός όχι μόνο σε ολόκληρη τη Θεσσαλία αλλά και στο Πανελλήνιο, αφού εδώ και 54 συναπτά έτη, με τη μέγιστη συνδρομή των Αμπελωνιτών, έχει κατορθώσει να διατηρηθεί αλώβητος ο θεσμός, που κυρίως εξυψώνει τον παραγωγικό ιστό της περιοχής μας που είναι η αμπελουργία και τα παράγωγα αυτής προϊόντα, όπως το κρασί, το τσίπουρο και το ούζο.
Και φέτος, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Τυρνάβου συνέχισε την πραγματοποίηση της μεγάλης αυτής διοργάνωσης για 54η φορά, της γνωστής στο πανελλήνιο «Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα», η οποία αποτελεί παράδοση για το Δήμο και θεσμό για ολόκληρη τη Θεσσαλία και διοργανώνεται όλα τα χρόνια την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στον αμπελοοινικό χαρακτήρα του θεσμού, αφού άλλωστε αποτελεί μια γιορτή των αμπελουργών και των οινοποιών.
Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί ότι η πολιτιστική διάσταση και παρουσία στη «Γιορτή Κρασιού», έχει σαν στόχο, αφενός με τη διατήρηση της παράδοσης, την παρουσίαση της εξέλιξης διαχρονικά, με μέσα και τρόπους που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν και τελειοποιήθηκαν σήμερα, αφετέρου δε την παρουσίαση, την προβολή και την ανάδειξη, των χορευτικών τμημάτων του Δήμου Τυρνάβου, όπως και αυτών της ζωγραφικής και φωτογραφίας, καθώς επίσης την προβολή και άλλων δραστηριοτήτων φορέων και συλλόγων του Δήμου, όπως του Συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών Γιάννουλης και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» με τον άξιο πρόεδρό της κ. Απόστολο Παπαϊωάννου.
Φέτος για πρώτη φορά σημαντική ήταν και η παρουσία του 1ου συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα με επικεφαλής τον αρχηγό του κ. Μιχάλη Πιτένη.
Θερμά δε τα συγχαρητήρια για όλη αυτή την ποιοτική προετοιμασία θα πρέπει να αποδοθούν τόσο στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Παιδείας κ. Δημήτριο Χαλούλη, όσο και στους αντιδημάρχους Βαγγέλη Μουσιάρη, Βασίλη Νταβαρούκα, Ντίνο Κέντρα και Λάμπρο Βλιώρα και τους συνεργάτες αυτών, ιδίως στους αφανείς ήρωες υπαλλήλους του Δήμου, που αγόγγυστα και με αυταπάρνηση εργάστηκαν και εργάζονται για αυτό το φυσικό θαύμα.
Μιλώντας χθες στην «Ε» μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος τόνισε «Κυρίως όμως τα εύσημα και οι ευχαριστίες θα πρέπει να αποδοθούν στον υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο για την παρουσία του, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό όσο και στην κ. Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, που έμπρακτα συνεισέφεραν χρηματικά στη διοργάνωση του θεσμού αυτού και που πάντα στέκονται στον πλευρό μας σε καθημερινή βάση. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στον δημοσιογραφικό οργανισμό της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και στην ιδιοκτήτρια αυτής κ. Δανάη Δημητρακοπούλου, που αποτέλεσαν και φέτος τον κυριότερο χορηγό επικοινωνίας του θεσμού και φρόντισαν ώστε να διαφημίσουν με τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο πρόγραμμά μας».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass