ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Εγκαινιάζονται έργα στη Ν. Σμύρνη

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2013 0:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:20
 Σε τελετή εγκαινίων των έργων υποδομής που κατασκευάστηκαν στη Ν. Σμύρνη της Λάρισας, που έγιναν με συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ, προχωρά, σήμερα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Δημητρίου στη συνοικία της Ν. Σμύρνης η δημοτική αρχή Λάρισας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου «στη συνοικία Ν. Σμύρνη της Λάρισας που αποτελεί και τόπο κατοικίας των ROM της πόλης, εκτελέστηκαν ορισμένα έργα αναβάθμισης της περιοχής που στόχο έχουν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.
Οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν οι εξής:
1. Κατασκευή με σκυρόδεμα μικρού πλάτους ανώνυμης οδού παραπλεύρως των γραμμών του ΟΣΕ και ανακατασκευή τμήματος οδού Βοιωτίας.
2. Κατασκευή τοιχίου οπλισμένου σκυροδέματος, στον ανώνυμο δρόμο παραπλεύρως της ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης με σκοπό την υποστήριξη του πρανούς αλλά και την εξυγίανση της περιοχής. Η ανακατασκευή της παιδικής χαράς κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να αποκτήσει τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την ασφαλή χρήση της από τα παιδιά. Οι βασικές εργασίες αφορούν στην κατασκευή περίφραξης ύψους 1,40μ. η οποία θα διαθέτει είσοδο μόνο προς την πλευρά της πλατείας για λόγους ασφάλειας, στην αντικατάσταση της άμμου και στην τοποθέτηση νέων οργάνων παιδικής χαράς τα οποία να διαθέτουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και προδιαγραφές που να τα καταστούν ασφαλή προς χρήση.
3. Ανακατασκευή παιδικής χαράς και αναβάθμιση φωτισμού στη πλατεία Αγ. Δημητρίου. Η ανακατασκευή της παιδικής χαράς κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να αποκτήσει τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την ασφαλή χρήση της από τα παιδιά. Οι βασικές εργασίες αφορούν στην κατασκευή περίφραξης ύψους 1,40μ. η οποία θα διαθέτει είσοδο μόνο προς την πλευρά της πλατείας για λόγους ασφάλειας, στην αντικατάσταση της άμμου και στην τοποθέτηση νέων οργάνων παιδικής χαράς τα οποία διαθέτουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και προδιαγραφές που τα καταστούν ασφαλή προς χρήση.
4. Κατασκευή παιδικής χαράς και δικτύου φωτισμού στο ΟΤ 1067 που περιλαμβάνει τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, κατασκευή περίφραξης στην παιδική χαρά και τοποθέτηση νέων μεταλλικών οργάνων εγκιβωτισμένων σε βάσεις από σκυρόδεμα, κατασκευασμένων σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΛΟΤ ΕΝ 1176 και ΕΛΟΤ ΕΝ 1177 που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών
5. Συμπλήρωση φωτισμού σε διάφορες οδούς της συνοικίας.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων, το ποσό σύμβασης του έργου είναι 220.000 ευρώ, με χρηματοδότηση του από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης- ΕΣΠΑ 2007-2013. Ανάδοχος του έργου ήταν η Κ/Ξ «ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass