ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΑ ΔΕΥΑΛ ΜΕΧΡΙ ΕΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ

Κλειστή για έναν χρόνο η οδός Σανδράκη

*Οδηγίες κυκλοφορίας *Αρχίζουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου *Κ. Αγοραστός: Τοπικής και περιφερειακής σημασίας το έργο

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2013 1:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:22
 
Κλειστή θα παραμείνει για έναν χρόνο η οδός Σανδράκη, δηλαδή μέχρι και τον Αύγουστο του 2014 καθώς ξεκινούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου της Λάρισας, έργο υψίστης κυκλοφοριακής σημασίας για την πόλη, το οποίο αποτελείται από δυο εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 7,6 εκ. ευρώ.
Συγκεκριμένα το τμήμα που θα παραμείνει κλειστό είναι αυτό που περιλαμβάνεται μεταξύ της γέφυρας της ΔΕΥΑΛ και της ΕΟ Λάρισας-Κοζάνης, περισσότερο γνωστό ως «ανάχωμα» προκειμένου να μπορέσουν να εκτελεστούν με ασφάλεια οι εργασίες των δύο εργολαβιών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.
Στον αντίποδα των θετικών και μόνιμων αποτελεσμάτων που θα έχει η ολοκλήρωση του δακτυλίου για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Λάρισας, το κλείσιμο της Σανδράκη έχει προς το παρόν προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση στη συνοικία Ιπποκράτη κατά κύριο λόγο και αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο στην οδό Κοζάνης μετά τη γέφυρα του Αλκαζάρ, όμως πρόκειται για ένα «αναγκαίο κακό» γι αυτό και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, με δηλώσεις του, ζήτησε την κατανόηση των οδηγών και των πολιτών υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου για την πόλη.
Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο εργολαβίες οι οποίες αφορούν στην κατασκευή τμήματος από Β’ Γέφυρα Πηνειού έως την οδό Κοζάνης» με προϋπολογισμό σύμβασης 6.736.552,22 ευρώ που υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της αναδόχου κοινοπραξίας και τη «μετατόπιση δικτύων ΔΕΥΑΛ για την κατασκευή του έργου – Κατασκευή τμήματος από Β’ Γέφυρα Πηνειού έως την οδό Κοζάνης» με προϋπολογισμό σύμβασης 877.664,29 ευρώ που υπογράφηκε μεταξύ της ΔΕΥΑ Λάρισας και της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός, ο οποίος ζήτησε την κατανόηση των πολιτών πρόκειται για δύο έργα με ιδιαίτερη σημασία και μεγάλη χρησιμότητα για την πόλη της Λάρισας και όχι μόνο. Είναι έργα, υπογράμμισε, που μαζί με την ολοκλήρωση της Καράγιωργα, ολοκληρώνουν τον εσωτερικό δακτύλιο της πόλης και βοηθούν στο να αποφορτιστεί η κυκλοφορία του κέντρου πόλης. Πέρα από το κυκλοφοριακό ρόλο, το έργο συντελεί και στη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς η νέα αρτηρία, λειτουργεί και ως αντιπλημμυρικό ανάχωμα του ποταμού Πηνειού, για την προστασία της συνοικίας του Ιπποκράτη. Παράλληλα αναβαθμίζει αισθητικά την ευρύτερη περιοχή, δίνοντας πρόσβαση σε δράσεις αναψυχής των κατοίκων της πόλης.
 
Η κατασκευή της νέας οδού Σανδράκη θα έχει μήκος 1,54 χλμ. με ημιπλάτος οδοστρώματος 7,50μ ( 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση ), νησίδα πλάτους 4,00μ σε όλο το μήκος της οδού ενώ τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν έχουν πλάτος 2,50μ. και θα συνδεθεί με την ΕΟ Λάρισας – Κοζάνης και του ήδη κατασκευασμένου δακτυλίου με την κατασκευή ισόπεδου κόμβου όπου μελετάται να γίνει κυκλικός έτσι ώστε να μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος που προκαλούν οι φωτεινοί σηματοδότες.
Ως έργο τοπικής σημασίας για την πόλη της Λάρισας θα συμβάλει στα ακόλουθα:
 - Εξυπηρέτηση και αναβάθμιση των συνοικιών στο βόρειο τμήμα της πόλης
- Μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των βασικών αρτηριών του αστικού ιστού από οχήματα που κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Τρίκαλα και Κοζάνη.
- Αποφυγή του κυκλοφοριακού φόρτου του κέντρου της πόλης και του χρόνου μετακίνησης οχημάτων από διαμπερείς κινήσεις.
- Βελτίωση αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης
 Ως έργο περιφερειακής σημασίας με την ολοκλήρωση όλου του δακτυλίου από ΔΕΥΑΛ έως την έξοδο προς Θεσσαλονίκη μέσω της οδού Καράγιωργα αναμένεται να προκαλέσει αναβάθμιση του ρόλου της Λάρισας ως έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και βελτίωση της λειτουργικότητας της πόλης αναδεικνύοντας τον μητροπολιτικό χαρακτήρα της.
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Για τη διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Σανδράκη έχει τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως κατωτέρω:
Α. Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Κοζάνη-συνοικία Ιπποκράτη: α) Τα Ι.Χ.Ε. οχήματα που θα κινούνται επί της Λαγού θα εκτρέπονται δεξιά στη Κραννώνος-Σκληρού-Σανδράκη-κυκλικός κόμβος (Κραννώνος)-Κυκλικός κόμβος Αγ. Αχίλλιου-Γρ. Λαμπράκη-Μανουσάκη β) Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων που θα κινούνται επί της Ιωαννίνων θα εκτρέπονται στην Περ. Τρικάλων- Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης – Σωκράτους-Αεροδρομίου- Παπανδρέου-Κοζάνης, γ) Τα λεωφορεία που θα κινούνται επί της Ιωαννίνων θα συνεχίζουν Ηρ. Πολυτεχνείου-Παπανδρέου-Επ. Λάρισας-Κοζάνης.
Β. Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Κοζάνη-συνοικία Ιπποκράτη-Τρίκαλα: α) Τα Ι.Χ.Ε. οχήματα που θα κινούνται επί της Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης με κατεύθυνση προς συνοικία Ιπποκράτη θα εκτρέπονται δεξιά στην οδό Μανουσάκη, β) Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία που κινούνται επί της Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης με κατεύθυνση προς Τρίκαλα-Καρδίτσα-Φάρσαλα θα εκτρέπονται αριστερά στην Παπανδρέου-Αεροδρομίου-Σωκράτους-Ε.Ο. Αθηνών Θεσσαλονίκης-Περ. Τρικάλων, γ) Τα λεωφορεία που θα κινούνται επί της Επ. Λάρισας-Κοζάνης θα εκτρέπονται δεξιά στην Παπανδρέου και θα συνεχίζουν Ηρ. Πολυτεχνείου-Ιωαννίνων.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass